Ålesund – Molde. Om å vinne/tape på forhånd.

0  comments

HestadMed interesse for den mentale innstilling til oppgaver, og bruk av riktige ord (se forrige blogg), fikk vi i helgen nytt bevis på forskjellen mellom “Vinnere” og “Tapere”.

Foran Cupfinalen snakker Sunnmørsposten med to av de antatt beste på Molde.  Mange Hoseth “fryktet kampen” og Berg-Hestad er “forberedt på nedtur” !!!! De er altså mer opptatt av motstanderen, og en fremtid som de ikke tror det er mulig å gjenskape.  Allerede her har de tapt cupfinalen på forhånd.

Kampen ble spennende, men også  preget av endel tilfeldigheter.  Men det hører til “den mentale biten” /”loven om tiltrekning” –  at de som ikke har den rette innstillingen taper energi, og får tilfeldighetene/flaksen mot seg. Det fikk Molde.

Ålesund var derimot på hugget.  Mye er sagt om Rekdal, om lederstil osv.

HosethMen denne gangen gjorde han en rekke riktige ting. Blant annet tok han ut laget en dag før kampen, slik at guttene kunne forberede seg mentalt i god tid. ( hvorfor gjør ikke fotballtrenere det alltid ?)

I tillegg ba han spillerne mentalt se seg selv, visualisere, å ha vunnet kampen før den begynte.

Min setning: “du må være før du begynner, og begynne før du blir”

Rekdal sitert i Aftenposten mandag 9.nov: (sitat): “Allerede lørdag garanterte han i en samtale med Aftenposten at det ville bli cupfinaleseier.”

Det gjentok han også for spillerne.  Peptalken i garderoben avsluttet treneren slik: LUKK IGJEN ØYNENE, TENK PÅ AT VI VINNER KAMPEN OG SE FOR DERE FESTEN I ÅLESUND”

De gikk utpå banen – og vant.

Gratulerer ÅLESUND og Ketil Rekdal… Igjen et nytt eksempel på verdien av å se seg lykkes før handling…istedet for å ta en kamp av gangen og se hva som skjer!!!

Søndag 8.nov fikk jeg følgende mail fra en (Henrik) som leser min blogg:(sitat)

DavidHaye“Kjære Egil Søby. Fra bloggen din og foredragene dine har du fortalt om grunnleggende suksessfaktorer. Jeg er i utgangspunktet ikke så interessert i boksing, men i helgen ble jeg vitne til en ny tungvektsmester – David Haye , som tydeligvis har fulgt dine suksessfaktorer.

Haye hadde siden han var liten gutt, drømt om å bli tungvektsmester i boksing. (drep aldri barns fantasier). Han hadde de rette folka rundt seg, blandt annet en tidligere tungvektsmester(omgås de rette folka). I helgen beseiret han den over 25 cm høyere og 60 kilo tyngre bokseren Nicolay Valujev og ble verdensmester i profesjonell tungvektsboksing.

Målet hans var å slå knock-out på Valujev, som er 214 cm på stømpelesten, og dette klarte han nesten(høyt mål)!

Før kampen mente alle besserwissere at Haye var sjanseløs, men han overbeviste seg selv om at dette var fullt mulig. Han hadde visualisert dette mange ganger(tro på seg selv). Han viste masse humør for kampen (humør).

Haye er et glimrende eksempel på at dine suksessfaktorer stemmer !!!

Hilsen Henrik “ (sitat slutt)

Tusen takk for mailen Henrik – la oss håpe at alle våre lesere bruker noe av dette i sin hverdag. Se muligheter og tro at ting er mulig.  Tro kan flytte fjell.

Kos deg med noen gode dikt i høstmørket…

Ukens ordspråk: “Lev slik at noen i dag er glad for at du er til”

Egil


Tags


You may also like

Du kan ikke leve på dine laurbær!

Du kan ikke leve på dine laurbær!

Kip Keino. Om å ta ansvar og ville nok.

Kip Keino. Om å ta ansvar og ville nok.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Er det viktig for deg å ha et sterkt immunforsvar?

Et sterkt immunforsvar er avhengig av en bred variasjon av frukt, grønnsaker og bær hver dag. Det danner grunnlaget for god god helse og energi og overskudd i hverdagen. Lær mer om en smart løsning som jeg og min familie har tatt i 21 år.