Alex Ferguson kontra Martin Andresen.

0  comments

Jeg har i en rekke blogger skrevet om håndball og fotballtreneres  manglende, eller lave målsettinger.  Se blogg av 31. jan:   “Det er ingen energi i lave målsettinger”.

I går kveld vant Lyn over Vålerenga.   Jeg så annen omgang på TV.     Vålerenga har investert  mange millioner i spillende trener Martin Andresen .  Han har sammen med ledelsen kjøpt noen av Norges fremste fotballspillere for ca 23 millioner kroner.  I tillegg har han/de ansatt 6 av Norges fremste (?) trenere på en rekke områder.   Allikevel presterte de i januar og si at de “ikke hadde noen krav til resultater i år” !!!!   (les bloggen av 31.jan.)

Jeg kjenner ingen norske eller utenlandske bedrifter som invisterer så mye penger i et prosjekt uten å sette krav til resultater. 

 Derfor er dessverre Vålerenga langt ned på tabellen.  De har dårlige resultater så langt å vise til, og igår tapte de for LYN igjen.   Andresen skulle ta en straffe som kunnet gitt et annet resultat.  Men hele kroppspråket viste tydelig  frykt for å bomme.  Med dårlig fart plasserte han skuddet i stanga, hvoretter Lyn-målvakten reddet. 

Resultatene til Vålerenga hittil i sesongen er typisk “selvoppfyllende profetier”  Den universielle lov,  “Loven om tiltrekning” virker.   “Ikke noe krav til resultater ”  !  –  da blir det heller ikke noen resultater.

Charles Haabel (1866-1949):

“Den fremherskende tanken, utsagnet eller den mentale holdningen er magneten, og loven går ut på at likt tiltrekker seg likt.  Følgelig vil den mentale holdningen ( ikke resultatkrav i år) uten unntak tiltrekke seg omstendigheter som tilsvarer dens natur”

Hva med “min” klubb Stabæk som leder tippeligaen til tross for lav målsetting?  Stabæk spiller glimrende fotball, de har noen fantastiske ballartister og det er gøy å se på dem.  Guttene får resultater til tross for trenerens/ledernes manglende tro på dem.  De ledet tippeligaen også i fjor til sommeren, men manglende “tro”  ga dem sølv til slutt.   Og husk de viktige setninger: ” man vinner ikke sølv – man taper gull” –   samt setningen : “den som vinner sølv – vil alltid forbli en taper”. ( se tidligere blogger)

Det blir spennende  å se om de “tør å tenke gull”  etterhvert nå i år.  Hvis ikke, –  er faren stor for at de får sølv eller dårligere til slutt, så lenge målet kun er å komme blant de 7 beste.  En av hovedlederne i Stabæk, som vanligvis snakker om “hårete mål” har i intervju med Budstikka gitt uttrykk for målsettingen: ” unngå nedrykk” !!!!  Trist med sant.   Uansett håper jeg de vinner.  Fotballspillerne fortjener det.

Hva skiller de beste trenerne som vinner, fra de som “deltar”. 

Sir Alex Ferguson ble i slutten av 70 årene (?) ny trener for Aberdeen.  På første hjemmekamp  ble han oppmerksom på at det i kamp-programmet sto oppramset klubbens meritter gjennom tidene.  Noen 1. plasser, men mest annen, tredje og enda dårligere plasseringer. 

Da han fikk se dette spurte han hva i all verden dette var for noe ?  Han forlangte at i det neste kamp-programmet skulle alle dårlige plasseringer strykes.  Det skulle kun stå hva Aberdeen hadde vunnet gjennom årene.  Han ville bygge en vinnerkultur, og bare minne hjernen på gode prestasjoner.  Han sa: “jeg teller kun førsteplasser”

I det neste programmet var alle tap fjernet.  Det sto kun hva Aberdeen hadde vunnet.

I dag, mer enn 30 år etterpå vet de fleste fotballinteresserte hva han har fått til med Aberdeen og Manchester United.  Mer enn 20 nasjonale seriegull, cup-gull og internasjonale titler. 

Ferguson har vært, og er alltid resultatorientert.  Ferguson har alltid satt krav.  Ferguson har aldri vært fornøyd med annenplasser.  Ordene “unngå nedrykk” er ukjent i hans ordforråd.  Derfor er  lagene han trener, ofte best.

Jeg blir ikke overasket dersom Rosenborg slår både Vålerenga og Stabæk  og de andre i årets tippeliga. Det er lenge til høsten og i “Rosenborgbrakka” er det, og har alltid vært et inderlig uttalt ønske om å vinne både cup og serie.  De har noe de andre mangler : kultur for å vinne. —-   Men  igjen, som Bærumsinnbygger: jeg håper på Stabæk.

Til deg:  Skriv ned høye, konkrete mål, tidsbestem dem, les dem hver dag, og prosesser starter,  og jeg kan love deg resultater uansett hva du går for.  SETT KRAV TIL DEG SELV.

Nyt sommerværet —  Egil.


Tags


You may also like

Du kan ikke leve på dine laurbær!

Du kan ikke leve på dine laurbær!

Kip Keino. Om å ta ansvar og ville nok.

Kip Keino. Om å ta ansvar og ville nok.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Er det viktig for deg å ha et sterkt immunforsvar?

Et sterkt immunforsvar er avhengig av en bred variasjon av frukt, grønnsaker og bær hver dag. Det danner grunnlaget for god god helse og energi og overskudd i hverdagen. Lær mer om en smart løsning som jeg og min familie har tatt i 21 år.