ÅTTE ROSER VIL JEG GI DEG

7  comments

Skru av de tåpelige programmene på TV.  Unnskyld meg TV 2, men Hotel Cesar er bortkastet tid.  Kom deg ut og ta vare på helsen din.  Trim mer, og  så siler du ut programmer med kvalitet som betyr noe for deg.  Les gode bøker, les gode dikt,  gå på seminarer, lytt på  foredragsholdere  og fyll opp hjernen med informasjon og kunnskap.  ” DEN SOM SIER HAN ER FERDIG UTLÆRT, ER IKKE UTLÆRT, MEN FERDIG ” Som sagt tidligere i denne blogg: lær deg noen dikt utenat som du kan bruke ved forskjellige anledninger.  Her får du  enda ett av mine favorittdikt, igjen av Andre Bjerke:

Åtte roser vil jeg gi deg.

En fordi du er så pen.

En for alle drømmer i deg,

lar du oss få plass i en.

En fordi du er en hulder.

En fordi du er en ånd.

En for trykket av din skulder.

En for varmen av din hånd.

En for håpet.

En for slottet

vi skal bygge: det blir åtte –

åtte roser som vil tørste

efter å være nu

hos den niende og største ville rose- som er Du.

 


Tags


You may also like

Du kan ikke leve på dine laurbær!

Du kan ikke leve på dine laurbær!

Kip Keino. Om å ta ansvar og ville nok.

Kip Keino. Om å ta ansvar og ville nok.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

 1. Hei Egil,

  Søkte etter dette diktet som jeg fikk en gang, jeg skulle gi det videre men visste ikke hvem som hadde skrevet det.

  Så plutselig kom jeg inn på din side, så her vil jeg kikke meg litt rundt omkring. Jeg synes det er vidunderlig med glade mennesker, fulle av motivasjon og utstråling. Tusen takk…

  Vennlig hilsen

  Sølvi

 2. Hei Egil,
  Takker for flott ide til min kjære Hildes 50 års dag i morgen med “ÅTTE ROSER VIL JEG GI DEG”. Hils Tone.
  Jan

 3. Hei!
  Når kom dette diktet ut ? Og i hvilken litterær sjanger er det?

 4. Nydelig dikt. Det rare er at jeg nylig kom over dette diktet mens jeg lette etter noe på nettet. Skulle ønske noen ville sende det til meg 🙂
  Veldig enig i at det er viktig hva vi bruker tiden vår til. Akkuret kommet ned fra en liten, men flott fjelltur i godt vær og nå kommer regnet…

 5. Hørte det forresten nettopp nå på radioen – tonesatt og sunget av Jan Arvid Johansen som også spiller i “Boknakaran”

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Er det viktig for deg å ha et sterkt immunforsvar?

Et sterkt immunforsvar er avhengig av en bred variasjon av frukt, grønnsaker og bær hver dag. Det danner grunnlaget for god god helse og energi og overskudd i hverdagen. Lær mer om en smart løsning som jeg og min familie har tatt i 21 år.