Betraktninger på en vanlig vinterdag- og HURRA DRILLO.

0  comments

Soloppgang, ti kuldegrader, en deilig frokost med min vakre kone Tone, før jeg skal i begravelsen til Ingar.  Ingar, – en humørets mann ble over åtti år før livet sluknet.   Ingar var en av dem som hadde mange venner fordi han var den han var.  Blid, positiv, hjelpsom, og alltid med glimt i øyet.    En flott begravelse i en vakker lys kirke med solståler som strømte inn.  En flott avslutning på en langt levende liv.  Ingar levde mens han var i live.  Jeg spilte golf med Ingar.  Det var gøy.

Hva med meg i dag ?  Jo rett etter begravelsen, fri fra avtaler, oppdrag eller foredrag, fikk jeg på meg langrennskiene og dro innover i det vakreste vinterlandskapet som noen gang kan ha vært malt eller fotografert.   Snøtyngede trær, et gnistrende skiføre i velpreparerte løyper.  Et eventyrland av de sjeldne.  Knallblå himmel uten en sky og med en vakker sol. For et herlig liv.  Jeg lever.  Jeg innhalerte masse god sunn luft, god helse og skapte gode følelser.  En liten stopp, totalt stillhet.  Kaldt, friskt og deilig.  Tok frem  herlig hjemmeblandet saftvann som minte meg på min gode barndom.  Lenge før Solo og Cola ble populært. 

For et deilig liv !  – samtidig med at 16 uskyldige mennesker ble drept av en selvmordsbomber i Kabul. – Samtidig som det dør et barn hver minutt av sult og tørst i Afrika ! o s v..  Trist.  Tragediene er overalt.  Hvorfor ?  Skal vi slutte å tro at verden kan bli bedre ?  Nei.  Vi må tro på at det nytter å hjelpe andre.

Tro er noe vesentlig mer enn en åndelig dragning mot et religiøst eller politisk livssyn. Angst og frykt er også en form for tro, det er troen på at noe svikter, at noe galt, ubehagelig vil skje.  Det å ha tro på seg selv, ha tro på sine nærmeste, og ha generell tro på det gode i mennesket, er også en form for livssyn.  God oppdragelse av barn er basert på at vi tror på dem.  Å oppmuntre skriver seg fra troen på at ting nytter.  Tro er derfor en stor del av grunnlaget for det enkelte menneskes generelle livsyn.    En av de største menneskelige smerteopplevelser er å tro at det ikke finnes en fremtid.  DET FINNES EN FREMTID.

Satte du deg et mål sist nyttårsaften ?  Hvis ikke, – gjør det nå.  Du er ansvarlig for ditt liv.  Skap deg gøy og glede og gode følelser.  Kom deg ut i marka.  Gjør noe som gleder deg.   Forretningsmannen, fjellklatreren, skiløperen, Dakar-Rally bilføreren Ivar Tollefsen:

” Jeg er mer redd for å leve et langt liv med lite innhold enn å leve et kortere liv hvor hver dag har vær en glede””

( kjøp og les hans bok om 17 døgn i Rondespeilets nordvegg. boken: ANTARKTIS  RONDESPEILET.    En bok med vakre bilder, spennende fortelling og vakre malerier av Vebjørn Sand. )

Akkurat som  det er snø  og kaldt i dag, er det grønt, varmt og fullt av blomster her til sommeren.  Akkurat som at det etter  en lys dag kommer en mørk natt.   Dette er en viten.  I denne verden finnes vi.  Det er et faktum.  I denne kunnskapen er det viktig med tro på at alt er mulig.  Det heter loven om tiltrekning.

Skap deg en tro på et sunt liv.  Gir du positivitet – så får du positivitet.  “Du høster som du sår”.  Sett deg mål, finn din egen NORDPOL.  Utnytt verden som ligger rett utenfor stuedøren din.  Ta utdannelse, les bøker, se gode filmer, gå på seminarer og foredrag.  Ditt liv er ditt ansvar.  Ikke angre på noe du ville ha gjort, før det er for sent.

  Egil..

p s . Drillo TRODDE det var mulig å slå Tyskland, verdens nest beste lag.  Han fikk spillerne til Å TRO det, akkurat nå  i kveld vant de kampen med ett mål.  Hurra.

Drillo  tror det er mulig å kvalifisere Norge til sluttspillet i VM fotball til sommeren.  Får han spillerne til å tro det samme —- kommer Norge til VM.  Tro er viktigere enn fysisk styrke.  Tro kan flytte fjell.  ( se også bloggen den 20 januar  “Yes We Can” )  

 Hvis du ikke tror på deg selv !!! lån min tro på deg av meg – jeg tror på deg.


Tags

antarktis, begravelse, dakar, frokost, Ingar, Ivar Tollefsen, Kabul, nordpol, nyttårsaften, Rondespiret, soloppgang, Tone, tro, vinterdag


You may also like

Du kan ikke leve på dine laurbær!

Du kan ikke leve på dine laurbær!

Kip Keino. Om å ta ansvar og ville nok.

Kip Keino. Om å ta ansvar og ville nok.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Er det viktig for deg å ha et sterkt immunforsvar?

Et sterkt immunforsvar er avhengig av en bred variasjon av frukt, grønnsaker og bær hver dag. Det danner grunnlaget for god god helse og energi og overskudd i hverdagen. Lær mer om en smart løsning som jeg og min familie har tatt i 21 år.