BRUK POSITIVE ORD og DET POSITIVE GROR.

wordsEtter mitt lille besøk i GodMorgenTv2 forrige fredag som handlet om endring av vaner og bruk av riktige ord har jeg fått mange henvendelser om emnet.

Det viktige i hverdagen er å fokusere på det resultat du ønsker å ha. Et av de klassiske eksempler er skytteren på standplass som tenker: “jeg skal treffe, jeg skal treffe o s v” helt til han har truffet 8 blinker på rad.

Da tenker  han plutselig: “Nå må jeg ikke bomme på de to siste” og så kommer 2 bommer.

Derfor handler det om å trene seg til å bruke riktige positive hovedord.

Nedenfor ser dere en kolonne med “feil” ord/setninger, og en kolonne, hvor samme hensikt er sagt på en helt annen positiv måte.  Hjernen handler altså etter hovedordet, som den har et forhold til.

“Skal TREFFE”  “må ikke BOMME”  Ordet: ikke,  forsvinner ut i intet, og
ordet: BOMME, blir dominant, og hjernen handler deretter.

Feil Riktig
Ikke søl på duken Sitt pent ved bordet
Ikke sykle uten hjelm Bruk sykkelhjelm
Ikke gå på rødt lys Gå på grønt lys
Ikke vær slem Vær snill
Ikke kom for sent Kom tidsnok
Ikke vent å se Sett i gang
Ikke sløs bort pengene Spar pengene
Ikke kjør til venstre Kjør til høyre
Ikke rot Hold det ryddig
Ikke hyl og skrik Vær stille
Ikke stikk av Hold deg her
Må ikke bomme Vil treffe
Må ikke feile Vil lykkes
Må ikke tape Vil vinne
Unngå nedrykk Beholde plassen
Må ikke legge på meg Holde meg slank

.

Dessverre er 60 – 70 % av det vi sier til hverandre og barna våre negativt ladede setninger og ord.
FORTELL DEG SELV, BARNA DINE, EKTEFELLEN DIN, IDRETTSUTØVEREN, MEDARBEIDEREN DIN OG ANDRE RUNDT DEG HVA DE SKAL GJØRE.

En liten søt (egentlig trist) historie fra norsk fotball ( høsten 1996 (?))

Fotballklubben START i Kristiandsand hadde spilt dårlig over lengre tid, og sluppet inn mange mål på såkalte dødballsituasjoner. (frispark).  Start skulle møte Kongsvinger i en viktig kamp, og fotballspilleren Svein Enersen, START, som tidligere hadde spilt for Kongsvinger svarte i intervju foran
kampen:

“VI SKAL IKKE SLIPPE INN MÅL PÅ DØDBALLER.  VI HAR TRENT MYE PÅ DET I DET SISTE !”

Fotballaget START tapte kampen 5-4 og : 4 AV DE 5 MÅLENE KOM PÅ DØDBALLER.!!!!

Ha en fenomenal uke, og øv deg på å bruke riktige ord…

Ukens ORDTAK:  “Alle mennesker i hele verden ler på samme språk”

Egil

1 reply
  1. Lisa Marie
    Lisa Marie says:

    Jeg bestemte meg for ca et døgn siden å snu om alle negative tanker til det positive, og lagde meg en “Happy” spilleliste som jeg har hørt på, skrev opp tre a4 ark med hva jeg ønsker å gjøre, to med hva jeg vil være og ett av hva jeg vil få hengte de opp på rommet. Jeg sitter og er i bunn og grunn glad og har hatt det idag. Men av en eller annen merkelig grunn har jeg en klump i halsen og stikkende følelse. Jeg har prøvd og lukket øynene og slappe av og se hva slags tanker jeg kanskje har, men får ingen. Bare lurte på om du visste om det kan ha noe med at det er såpass uvandt for kroppen og hodet at det lager en sånn klump i halsen på en måte? Hehe!

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *