Bygg ditt liv med visdom. Vær alltid kvalitetsbevisst.

0  comments

Hva har vi å lære av de beste ?  Jo – de har kvalitet i alt de gjør – alltid.  De slurver aldri.  Venner du hjernen til litt slurv – vil det kunne bli en vane.  Derfor les bøker med kvalitet.  Bland deg med de som representerer kvalitet.  

 TV ??? Mye er bra, men…. sist lørdag, på beste kveldstid, presterte TV2 å sende en film som på forhånd hadde fått terningskast 1. !!!!   Heldigvis finnes det en På/Av bryter. Unngå å forsøple hjernen din.   Jeg slo AV. 

En av mine seminardeltagere sist uke, ga meg følgende historie. (Kilde: Ottars Tidende nr 2-2006 )

                                                 Etter 33 års arbeid, var en eldre bygningsarbeider klar for pensjonstilværelsen.  Han fortalte den arbeidsgiveren han hadde hatt alle disse årene,  at han ønsket  å slutte.   Han ville leve et  roligere liv sammen med sin kone, og den etter hvert store familien de hadde fått.  Han ville savne lønningsposen, men han kjente et behov for å trappe ned.  De skulle klare seg.

Entreprenøren var lei seg for å miste en så dyktig fagmann og spurte om han ikke, som  en personlig tjeneste, kunne bygge bare ett hus til.  Snekkeren gikk med på det, men det viste seg snart at han var lite motivert.  Han sjusket og brukte dårlige materialer.  Det var egentlig en nedslående måte å avslutte en yrkeskarriere som til da hadde vært preget av flid, nøyaktighet og yrkesstolthet.

Da huset var ferdig, kom hans gamle venn  og arbeidsgiver for å inspisere det. Han ga snekkeren nøkkelen til hoveddøren og sa:

“Dette er ditt hus. Min takk, og avskjedsgave”    Snekkeren fikk sjokk.  For en skam.  Hadde han bare visst at huset skulle bli hans, hadde han gjort det meste annerledes.

Slik er det med mange av oss.  Vi bygger våre liv, dag for dag, uten å gjøre vårt beste.  Så  –  med et sjokk innser vi at vi må leve med “huset”  vi har bygd.  Kunne vi gjort alt på nytt, hadde vi gjort det meste annerledes.   Mange av oss er lik snekkeren.  Alt vi foretar oss hver dag, er å slå inn en spiker, montere en dør eller reise en vegg.  Livet er et “gjør-det-selvprosjekt”. 

 Din flid og nøyaktighet i de valg du tar idag, bygger den tilværelsen, det “huset” om du vil, som du skal leve  i resten av dine dager.  Dagen i dag, er den første i resten av ditt liv.   Igjen: Velg kvalitet i alt du foretar deg.  Ta vare på dem du er glad i.  Ta vare på deg selv.  Trim, drikk vann, spis sunt med masse frukt og grønt, spis Juice Plus+ (info og bestilles hos Torbjørn Fond tlf 95212160)  og du er herved invitert i min 100 årsdag, 25. november 2045 kl 1402 her på Lysaker Brygge.

Egil


Tags


You may also like

Du kan ikke leve på dine laurbær!

Du kan ikke leve på dine laurbær!

Kip Keino. Om å ta ansvar og ville nok.

Kip Keino. Om å ta ansvar og ville nok.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Er det viktig for deg å ha et sterkt immunforsvar?

Et sterkt immunforsvar er avhengig av en bred variasjon av frukt, grønnsaker og bær hver dag. Det danner grunnlaget for god god helse og energi og overskudd i hverdagen. Lær mer om en smart løsning som jeg og min familie har tatt i 21 år.