Derfor er LYKKE smittsomt.

0  comments

Dagbladet mandag 8.des. 2008. (sitat):

“LYKKEFØLELSER SPRER SEG SOM INFLUENSA, iflg fersk studie.  Hvis du er i godt humør, kan du være en viktig kilde for andre i nærheten av deg.  Ifølge et forskingsprosjekt presentert i British Medical Journal, sprer lykke seg som influensa, og det kan påvirke så mange som tre sosiale ledd.  Det betyr at din venns venner igjen kan takke deg for å spre denne gode følelsen.  Etter disse tre leddene virker ikke spredningen lenger, trolig fordi da blander følelsen seg i et hav av lykke og mismot.  Lykke som har spredd seg kan vare opptil et år”  !!!!  

 En av årsakene til at følelser smitter,  er at mennesker imiterer hverandre.  Det at vi speiler hverandre er et nøkkelpunkt i kommunikasjonen mennesker imellom.  Hvis du møter et menneske som smiler til deg, vil du automatisk smile tilbake.  Musklene du bruker når du smiler sender faktisk positive følelser til hjernen.  Dette er relevant for alle mennesker.  Det er bra at folk ser at de kan få et bedre liv.  Du tåler motgang bedre hvis du er gladere, og du tar mer aktiv kontroll over eget liv.  Og- hver lykkelig person i din omgangskrets øker din egen lykke.” ( sitat slutt)

Med andre ord:  BLI EN LYKKEFØLELSESPREDER.   Spesielt i disse tider, jfr. min forrige blogg av 2. des.    Etter at jeg skrev den bloggen dukket det opp enda en aksjon .  I forrige uke på kafe Herr Nilsen i Oslo, holdt Østkanten Bluesklubb en konsert hvor tittelen ikke spredde særlig lykke:

GITARISTER MOT TERROR.!      Hvorfor ikke:      GITARISTER FOR FRED ???????

Her en fersk liten søt historie:  Jeg holdt et seminar  i Molde i begynnelsen av november.  Magne, en deltager, dro rett hjem hvor hans 10 årige lille flotte håndballspillende datter hadde hengt opp en plakat på kjøkkenet, hvor det sto:  ” JEG SKAL SLUTTE  Å  BITE NEGLER ”  Årsaken til lappen var at fingertuppene var såre. og det gjorde vondt å spille håndball, og at det dumt å bite negler.   Lappen hadde hengt der lenge uten at det hadde hjulpet.  Hun bet fortsatt negler.

Pappaen Magne skrev en ny lapp  som han hang opp, over datterens,  med teksten: ” JEG HAR LANGE FINE NEGLER”  

Datteren spurte hvorfor han hadde laget ny tekst.  Magne fortalte han hadde vært på seminar , og lært at man skal skrive opp det man ønsker å ha, eller hvordan man vil at livet  skal være. 

I dag har datteren lange fine negler. 

 Egil…


Tags

fred, herr Nilsen, influensa, lykke, Molde, negler, østkanten bluesklubb, seminar, terror


You may also like

Du kan ikke leve på dine laurbær!

Du kan ikke leve på dine laurbær!

Kip Keino. Om å ta ansvar og ville nok.

Kip Keino. Om å ta ansvar og ville nok.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Er det viktig for deg å ha et sterkt immunforsvar?

Et sterkt immunforsvar er avhengig av en bred variasjon av frukt, grønnsaker og bær hver dag. Det danner grunnlaget for god god helse og energi og overskudd i hverdagen. Lær mer om en smart løsning som jeg og min familie har tatt i 21 år.