Det er viktig å konsentrere seg om de riktige tingene.

0  comments

trafikklys.jpgLegg merke til at løver ligger  å spionerer på Zebra-flokken.  Når de har sett seg ut et offer, et mål, er det full fokus på akkurat det.   100 % innsats mot målet. Selv om det er mange  zebraer som kanskje er nærmere mens jakten pågår, har løven full fokus på det utplukkede objektet, og gir seg ikke før målet er nådd. 

La det bli slik i din hverdag, i ditt liv også.  Ha et klart mål, visualiser det,  sett en tidsfrist og la deg ikke forstyrre i arbeidet med å nå det.  Hvis du ikke gjør det, vil du gjøre nøyaktig det samme om 10 år, som du gjør idag.

Alt for mange idrettsutøvere kikker til høyre og venstre mens de  utøver sin idrett. En rekke negative tanker dukker opp og de mister fokus.  De forblir tapere.   Å holde fokus er en treningsak.   Det handler om regelmessig å venne hjernen til riktig atferd, riktige handlinger, riktig teknikk, og å venne hjernen til å se seg selv “ha nådd” målet.  Her er to historier fra min bok “Det sitter mellom ørene” (2002 – utsolgt):

DOLLARSEDDELEN

Falske dollarsedler er et stort problem verden over.  Amerikanske myndigheter bruker store ressurser på å avsløre dette.   Spesialister blir trent opp til å finne falske sedler.  Når disse trenes opp, sitter de time etter time, dag etter dag, og kun studerer, tar på, kjenner og føler på ekte sedler.  Etter lang trening ser de med en gang om sedler er ekte eller falske.  Hjernen er programmert til kun å se hvordan ekte sedler ser ut, og da skiller de falske seg ut med en gang. 

GRØNT LYS

Som politimann i Tønsberg omkring 1970 besøkte jeg mange barnehager for å snakke om trafikksikkerhet.  Jeg hadde da med meg en hvit plakat hvor jeg hadde tegnet en stor ring fyllt med sterk grønn farge.  Sammen med barna brukte vi masse tid på denne fargen, og barna tegnet tilsvarende grønne runde ringer.  Det var fargen de skulle gå på når de kom til lyskrysset.  Jeg viste dem aldri rød eller gul farge.

Disse barna ventet alltid på sin farge, den grønne, før de gikk over krysset.  De glemmer det aldri.


Tags


You may also like

Du kan ikke leve på dine laurbær!

Du kan ikke leve på dine laurbær!

Kip Keino. Om å ta ansvar og ville nok.

Kip Keino. Om å ta ansvar og ville nok.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Er det viktig for deg å ha et sterkt immunforsvar?

Et sterkt immunforsvar er avhengig av en bred variasjon av frukt, grønnsaker og bær hver dag. Det danner grunnlaget for god god helse og energi og overskudd i hverdagen. Lær mer om en smart løsning som jeg og min familie har tatt i 21 år.