Ditt LIV – Ditt ANSVAR.

2  comments

hjelpelosVeldig ofte har vi mennesker en tendens til å legge ansvaret for vår tilstand og manglende lykke på andre.   Tanken kan være:  “Hadde bare du vært litt hyggeligere, mer omtenksom, mer lyttende, mer spennende eller mer ansvarlig, da hadde jeg hatt det bra.  Altså er det din skyld at jeg ikke har det bra.  Jeg legger mitt liv i dine hender og forventer at du forandrer deg slik at jeg blir fornøyd.  Jeg er avhengig av deg, og er inntil videre blitt et hjelpesløst offer.”

Legg merke til  siste setning, ” – inntil videre blitt et hjelpesløst offer.”  !!!   I dag er dagen for endring.  “Inntil videre”  er i dag.    Slutt å skylde på andre, uten at du selv gjør noen forandringer.

Reis deg, stå opp, si ifra, ta ansvar.  Slutt å la deg “herse med”.  Vær offensiv.  Skriv ned den situasjonen du ønsker å ha, eller være i,  for fremtiden.  Les den nedskrevne tilstand ofte.  Gjenta ønsket for hjernen.   Still spørsmål om hva du kan gjøre.   Husk at du er verdifull.  Ikke brenn inne med følelser som hindrer deg i å gjøre handlinger mot  et godt liv.  Du fortjener det.

Du er ansvarlig for dine egne reaksjoner, valg og handlinger, og for hvordan du fremstår.  Denne holdningen finner du innbakt i ordet; ANSVAR,  svar og an, som betyr svar til, eller svar på.  På engelsk blir ordet enda tydligere.  “Responsibility” som består av “ability” som betyr evne, og “response”.   Altså:  Evnen til å respondere, til å si ifra, til å si hva vi mener,  til å si tydelig  JA eller Nei.   Du ender opp med ansvaret uansett.  Du må leve med resultat av dine valg og handlinger, enten de er gode/riktige, eller dårlige/feil.

Vær aldri redd for Å SI IFRA hvis du føler deg urettferdig behandlet av andre.  Kritiser også deg selv, dersom du innerst inne vet at du lever et usunt liv, eller gjør “dumme” ting.     Det minner meg om liten god historie om ansvarsfraskrivelse.

”  Dette er en historie om fire mennesker kalt, ALLE, NOEN, ENHVER og INGEN.

Det var et viktig arbeid som skulle gjøres, og ALLE var sikker på at NOEN skulle gjøre det. ENHVER kunne gjort det, men INGEN gjorde det.  NOEN ble sinte på grunn av dette, for det var ALLEs jobb.  ALLE trodde at ENHVER kunne utført det, men INGEN forsto at ALLE ikke ville gjøre det.    Det endte med at ALLE bebreidet NOEN da INGEN gjorde hva ENHVER kunne ha gjort. ”

Husk å ha en positiv samtale med den du snakker mest med hver dag – DEG SELV.

TA ANSVAR       Egil….


Tags

Ansvar, responsability, responsibility


You may also like

Du kan ikke leve på dine laurbær!

Du kan ikke leve på dine laurbær!

Kip Keino. Om å ta ansvar og ville nok.

Kip Keino. Om å ta ansvar og ville nok.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

  1. Hei!
    Vil bare takke for mange utrolig inspirerende ord! Du setter virkelig tankene i spinn! 🙂 Tenk at ting egentlig kan være så enkelt, men allikevel til tider så fjernt å utføre.

  2. Sant…

    Livet er en opplevelse. Du er selv ansvarlig for å sørge for at opplevelsen blir bra 🙂

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Er det viktig for deg å ha et sterkt immunforsvar?

Et sterkt immunforsvar er avhengig av en bred variasjon av frukt, grønnsaker og bær hver dag. Det danner grunnlaget for god god helse og energi og overskudd i hverdagen. Lær mer om en smart løsning som jeg og min familie har tatt i 21 år.