Du kan ikke leve på dine laurbær!

7  comments

Det er viktig å ha en fest etter et godt resultat, men festen må ikke vare for lenge.

Det er viktig å minnes de gode tider, men ingen som har nådd toppen, har blitt der. Alle nasjoner, samfunn, bransjer, fotballag eller andre idrettsfolk som har hvilt på sine laurbær, har møtt motgang og falt tilbake resultatmessig.  Du er bare så god som neste sesong. Du får aldri klippekort på suksess.  Når du er på toppen, blir du et angrepsmål for alle andre – som vil ha det du har.

Norske skiskyttere er et godt eksempel på dette.  Ole Einar Bjørndalen har dominert idretten i mange år.  Mange har vært sultne på hans suksess. I fjor slo de nye til for fullt, og det ser ut som om de fortsetter i år.

De nye er lidenskapelig opptatt sin idrett, i det å bli best, ikke i det å bli rik. ( rikdommen vil komme etter hvert –  se forrige blogginnlegg)

Nå står vi foran en juletid, og et nytt år. Bare de klokeste vil lykkes.

Lederskap har som regel vært knyttet til makt – til å bli nummer en. Stå igjen som seierherre alene. Dette bilde må endres. Suksess i fremtiden vil bli mer og mer avhengig av samarbeid. Det å tilhøre et nettverk, vise forståelse, og det å unne hverandre suksess blir viktige faktorer. Det å oppnå det vi ønsker gjennom å hjelpe andre til å oppnå det de ønsker, vil skille vinnerne fra taperne.

Fremtiden er kunnskap. Fremtiden er å være oppdatert.

Jeg merker det hver dag at jeg har ”sovet i timen” hva angår bruk av data. Tre av mine barnebarn, 16, 13 og 11 år kan mye mer enn meg hva angår bruk av sosiale medier og generell datakunnskap.  Allerede er de flinke i minst ett fremmed språk, og er i gang med det andre.

Hittil har mange sagt at mangel på kunnskap er et lederansvar. Det er det ikke. Det er ditt ansvar. Les bøker, ta utdannelse – det er aldri for sent. Man vet at folk med stort ordforråd – de som uttrykker seg klart og konsist med enkle så vel som beskrivende ord – når sine mål raskest og oftest, uansett fagområde. Velvalgte og gjennomtenkte ord kan bringe en avtale raskt i havn, gi deg høyere lønn, forbedre samarbeidsforholdene og forandre folks livskurs.

En av mine setninger på mine seminarer har i årevis vært: ”bli best på det du er bra på”. Da er du attraktiv i markedet hvor suksess venter. Du blir etterspurt.  Men tenk aldri på deg selv som en ”ekspert” ! Hvorfor ikke? Fordi det lett kan hemme din nysgjerrighet. De som betrakter seg selv som eksperter, er ofte mer opptatt av å forsvare sine standpunkter (leve på sine laurbær) enn å prøve å lære mer. Med andre ord:

”Du må skaffe deg ekspertise, men unngå å tenke som en ekspert”

Nytt år, 2012 står for døren etter julefeiringen. Alle stiller de samme spørsmålene: Hva ønsker vi egentlig å bruke tiden vår til? Hvilke valg bør vi gjøre? Hva kan vi gjøre for å gi livet vårt mening, slik at vi får oppleve det vi ønsker? Har vi valgt riktig karriere og de riktige målene?

La ikke den første jobben du fikk etter utdannelsen stake ut kursen for resten av livet. Ikke la dine foreldre, lærere eller venner velge karriere for deg. Ikke la penger alene styre dine langsiktige beslutninger. Vi må hver eneste en av oss, ta det første skrittet mot et meningsfullt liv.

Ikke lev på laurbærene, tenkt nytt, tenkt stort, ta ansvar for egne handlinger, vær oppriktig og ærlig mot deg selv. Du kan hvis du vil, og det eneste du kan gjøre noe med er din livssituasjon her og nå og med den fremtiden du ønsker. Hvis du ikke gjør noe, blir du overkjørt. Du må ønske forandringene velkommen, men ikke la deg styre av dem.

Bare de klokeste vil overleve – DU ER KLOK.

Egil


Tags


You may also like

Kip Keino. Om å ta ansvar og ville nok.

Kip Keino. Om å ta ansvar og ville nok.

Se Meg!

Se Meg!
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

 1. Kloke ord! Ønske det. Ville det. Gjøre det. Lederen har en viktig oppgave med å gjøre sine medarbeidere gode. Da må lederen gi reelt ansvar og gi gode tilbakemeldinger underveis. Heie frem andre, men ikke glemme sin egen utvikling.

 2. Hei Egil….så på sida di…du har en bra markedsføring, men filmene lar seg ikke avspille på min mac.

  Du har jo fått et livs erfaring i “positive thinking” siden du var lærer på Politiskolen. Du har jo retorikken inne 🙂

  Likte den “nye” vrien din, om at suksess i fremtiden ikke dreier seg om å vinne alene, men å ha fokuset på samarbeid….tror nok det i mange sammenhenger blir for “enkelt” i en arbeidssituasjon å tenke som en idrettsutøver i en individuell gren, der er den mentale fokuseringen veldig viktig, men når andre “mentaliteter” (andre mennesker) kommer inn blir det viktig å ha kunnskapen om “the cause and effect” og hvordan den metafysiske delen av menneskets psyke kommuniserer via en frekvens som er mye høyere enn bluetoothen i telefonen 🙂 The living matrix of the creating consiousness….. 🙂 mvh Tommy

 3. Hei. Jeg var på et av dine seminarer for rundt en tre år siden og må bare benytte anledningen til å si at jeg er mektig imponert. Jeg var da 13 år og slet med lav selvtillit, jeg strevde med skolearbeid og hadde ellers lite tid til venner. I dag er situasjonen en helt annen. Jeg fikk nylig plass på en av områdets beste videregående skoler, i hvert fall etter karakterer. Jeg har mer tid til venner og har også betraktelig bedre selvtillit. Takk.

  Dette seminaret er til å anbefale!

 4. God artikkel, men jeg skjønner ikke at du vil ha reklame (Den) der man blir lurt til å tro at man allerede har vunnet og samtidig melder seg på en tjeneste som koster kr. 30,- pr sms man maottar.

 5. Gullfireren kunne det med å feire en seier!
  Bordet var fullt til randen av halvlitere,MEN, frem til neste mesterskap gikk de på vannvogna!
  Mentaliteten til de 4 har alltid fasinert meg, litt samme stil som “Myggen”,Preben Elkjær,de prestere alltid meget bra når de måtte,men var litt rufsete generelt.
  Knut Holmann vant flere ganger banketten, sies det.Så sov han ofte på mesterskap,gav blaffen,hentet den skitne gamle skumgummi madrassen, sov og vant løpet,slappet av, vant banketten!

  Livet er for kort til å bruke på bekymringer!
  Men, når man vandrer heden, bør du ha gjort opp ditt besyv. Rett & Galt må være i balanse, ellers blir det tøft å gå tror jeg

  all the best
  arvid g

 6. Hei!
  Liker din tankegang og får et lite spark bak for hver gang du er inne og oppdaterer, men nå er det lenge siden sist, savner det!

 7. Hjerte Spesialistene Lyver om omfanget av Hjerteinfarkt!
  “Smør er Farlig”, hevder Hjertespesialister
  50år med Falske Ernæringsråd begynner nå “å gi resultater”!

  Helsedirektøren sier at vi er mindre Hjertesyke. Det er en bløff.
  I disse Lavkarbo tider med økt Smør inntak (som er noe av det beste med lavkarbo) setter Hjerteeksperter i gang en kampanje mot Smør! Våre 90-100åringer spiste Smør og drakk Helmelk i “Bøtter og Spann”. Salt og Sukker og Masse Poteter ble også brukt!! Alt dette er nå Kjempefarlig, ifølge Statens Ernæringsråd!?

  Eksperten sier at infarktdød har gått ned 70% og så sier de noe merkelig: “Med all Smøret vi nå spiser vil dette bare øke på igjen”

  Hmm, de tilskriver altså reduskjonen i død fra Infarkt, med at vi har spist masse ”hjertegodt” Plantefett Omega-6 og Marint Fett Omega-3?!
  MEN, så “glemmer” de at antall Hjerteinfarkt Tilfeller ØKER dramatisk!!
  Er det kun min “naive og enfoldige hjerne som synes dette høres “helt på trynet ut”?
  Hjerteinfarkt øker mye i Norge! kilde: SSB Pasientstatistikk, 2006.
  Helse Direktøren elsker å fremstille at vi i Norge er Hjerte-friskere enn før. Kan det være riktig, eller er det en forvrengning av fakta og hva er i tilfelle motivet for å gjøre det?
  Fakta er at vi blir stadig mer Hjertesyke i Norge, IKKE friskere.

  SSB 2006: Flere innleggelser for Hjerteinfarkt Av de over 820 000 døgnoppholdene ved somatiske sykehus i 2006 var om lag 14 prosent på grunn av hjerte- og karsykdommer. Blant disse var hjerteinfarkt den hyppigst forekommende diagnosen med nesten 19 000 opphold, en økning på 60 prosent fra 2000. Hjerte- og karsykdommer er den vanligste årsaken til døgnopphold ved sykehus. Døgnopphold1 med hjerte- og karsykdom som hoveddiagnose. 2000-2006

  Hjerte- og karsykdommer total: opp 14,6% .Hjerteinfarkt: opp 60%. Angina pectoris: ned 26,3%. Annen iskemisk hjertesykdom: opp 60%. Hjernekarsykdommer opp 11,7%. Hjertearytmier opp 26,1%. Hjertesvikt opp 7,6%. Andre hjerte- og karsykdommer: opp 10,9%
  ØKNING ved Norske Sykehus fra 1992 til 1998:- 60% ØKNING av Akutt Hjerteinfarkt ved Norske Sykehus fra 2000 til 2006.
  – 26% av dem var personer under 60år.
  Blant disse var hjerteinfarkt den hyppigst forekommende diagnosen med nesten 19 000 opphold, en økning på 60 % fra 2000 til 2006!
  Kilde: SSB

  Legene er blitt flinkere håndverkere, det skal de ha. Men at vi er blitt friskere, det er en meget tvilsom sannhet!

  Ps! Kanskje de har spist for lite ”Hjertego” og Omega-3 og for mye mettet fett fra Meierismør og drøvtyggende dyr?
  Nei, det kan ikke stemme; plantemargariner og oljer, Vita Hjertego / Soya Soft (omega-6) har øket med 500% de siste 40år. Meierismør forbruket har sunket med ca.75% i samme tidsrom.

  Helsedirektoratets Anti-Mettet fett kampanje: ”For å redusere inntaket av mettet fett, anbefaler helsemyndighetene Mager melk, Magre melkeprodukter og Magre kjøttprodukter til både Barn og Voksne. For eksempel inneholder melk med 3 prosent fett nesten sju ganger mer mettet fett enn lettmelk. Dermed er det enkelt å redusere inntaket av mettet fett ved å gå over til lettmelk, skummet melk eller vann og lettmargarin.”

  ”Vi oppfordrer også produsentene til å Vise Samfunnsansvar ved å kutte ned på bruken av Mettet fett i matvarer der det er mulig” sier avdelingsdirektør Arnhild Haga Rimestad i Helsedirektoratet. 6/5 2009
  Helsedirektoratet har mektige støttespillere i USA.Vel, det er egentlig dem som har hjernevasket oss ALLE, til å tro på at Mettet fett er farlig or kroppen vår.

  Anti-mettet fett kampanjen pågår fremdeles, som den har gjort i 50år, med uforminsket styrke og den har med jevne mellomrom blitt intensivert, og det er sterke krefter som trykker på!
  ————–
  Her er et godt eksempel på dette: I 1986, sendte den amerikanske Soy Association (ASA) ut “Saturated Fat Fighter Kit” til 400.000 amerikanske Soya farmere.- De oppmuntret dem til å skrive til myndigheter, matindustrien og aviser om det ”hjerte farlige” fettet fra Melkefett,Palme og Kokos olje. – Deres koner ble oppfordret til å opplyse nærmiljøet om de helsemessige fordelene av Soya olje. http://www.coconutdiet.com/blog/post.cfm/origins-of-the-anti-saturated-fat-campaign-by-dr-mary-enig
  ——————
  Mettet fett, er det virkelig HjerteFarlig? Utenpå et Friskt Hjerte, er ca. 1/3 dekket med meget mettet fett. Inne i Hjerteposen er det relativt store mengder av det samme mettede fettet.Legger du det i kjøleskapet blir det hardt som betong, men inne i vår varme kropp er det som gele`. Dette gjelder alle varmblodige dyr, også oss mennesker.
  Hvilke fettsyrer består dette fettet av?
  —————–
  – Fettet inne i Hjerteposen og utenpå Hjertet er høy-Mettet og består av: 18-karbon Stearinsyre og 16-karbon Palmitinsyre, som er næring for Hjertet. – Hjertet trekker på denne reserve av fett i tider med stress.
  Lipids, 1979, 14:501-503; Garg, M L, Lipids, Apr 1989, 24(4):334-9 Lawson, L D and F Kummerow,
  —————-

  “Hmm. Men det er jo dette fettet Statens Ernærings Råd påstår er farlig for hjertet? Ergo, den ”Moderne Spisskompetansen” påstår at menneskeheten er designet feil.
  Glem våre første 500.000år, de ”siste 50år har moderne forskning vist at det er Plante og Fiske fett som er det fettet vårt Hjerte og Kropp behøver”
  Norske studier som motbeviser offisiell ”helse” politikk, overser man glatt. Folket vil jo aldri få vite noe likevel, ”so what`s the problem”?
  Disse oljer ble før solgt til maling og lakk, men da petroleums industrien overtok markedet tidlig på 1900 tallet, måtte ”matolje” bransjen søke nye markeder. Dyre mat ble etter hvert en ny nisje, og med plante fettet, omega-6, ble de fort fete, selv om de spiste lite.

  I 50år har det vært ”helsekost” for mennesker
  Statens (vestens) Ernæringsråd er meget bestemte på at planteoljer omega-6 er ”helsebra” for oss. Og vi blir også fetere og sykere, selvfølgelig. Fedme og Diabetes Pandemien skyldes ikke for lite trening eller for mye sukker, det skyldes plantefett (omega-6) og komplekse karbohydrater!

  Les denne engelske studien og vær nå litt modig, TENK SELV !

  30 LIK ble obdusert, ca. 300 prøver:
  Vi undersøkte Fettet i Aorta Plakk med Serum-fett og ”Mage fett” og det gjenspeiler deres kosthold mens de levde!
  – Det var mye Omega-6 og Omega-9 i Blodet, Magefett og i Aorta-Plakk!
  – Men betydelig mer av Omega-3!
  – Mettet fett ble IKKE funnet i Mage fett eller i Aorta Plakk!!!
  Dagens anbefaling av økt inntaket av Omega-6 og Omega-3 fettsyrer, bør revurderes!! Lancet. 1994 Oct 29;344(8931):1195-6. Wynn Institute, London, UK.Felton CV, Crook D, Davies MJ, Dette er ca.16 år siden.

  Har Dere hørt at Klinisk Ernærings Fysiologer eller Statens Ernæringsråd vurdere slike meget valide studier? NEI, det har Dere IKKE!

  Lykke til videre med valg av Ernæring.

  All the best.
  Arvid gerhard

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Er det viktig for deg å ha et sterkt immunforsvar?

Et sterkt immunforsvar er avhengig av en bred variasjon av frukt, grønnsaker og bær hver dag. Det danner grunnlaget for god god helse og energi og overskudd i hverdagen. Lær mer om en smart løsning som jeg og min familie har tatt i 21 år.