Du må være – før du begynner – og du må begynne før du blir.

0  comments

business_woman_walking_hamster_wheel.gifDet kryr av målløse mennesker i vårt samfunn.  “går på jobb og går hjem – går på jobb og går hjem”  På fritiden?: “hviler”.  I helgene?: “hviler mye”  I sommerferien?: hviler ekstra mye”  Hvorfor lever du?: ” ja – det har jeg også lurt på .”   Har du noe mål ?:  neeeiii, -jooo,  jeg håper helsa holder”!!!!!!

Forfatteren Erlend Moe har beskrevet sin generasjon som den som ikke bygget landet.  De ble født inn i middelklassen, inn i ferdighus, rekkehus, leiligheter  foreldrene hadde sørget for, og det eneste de har gjort var å flikke på noen vinduskarmer, spandere på seg et boblebad, stressless-stoler og kabelTV.  De går på jobb , gjør det de bedt om, og går  hjem.  Resultatet er et usunt liv, og en rekke selvpåførte  livstilssykdommer.

Et liv uten mål, er som en sterk bil med 300 hestekrefter som står i fri.  Uansett hvor mye gass du gir så flytter den seg ikke.

Slutt å håpe på at helsa holder.  Gjør noe med det.  Du når ingen ting hvis du er uten drømmer og er målløs.  Mål er en forutsetning for å skape energier.  Mål skal være konkrete, bevisste, tidsbestemte , høye og synes hver dag.  Ingen fotballkamp er interessant hvis det ikke er et mål i hver ende av banen, og det spilles innenfor en tidsramme på 2 x 45 minutter.

skrivmaal.jpgSkriv ned drømmene/målene på et papir.  Se deg selv ” å ha nådd målet” før du begynner.  Beskriv den personen du må bli for å kunne nå målene.  Lag deg en liste over ting og kunnskap du må skaffe deg, ting du må utføre. Hva slags hjelp du trenger av andre?   Hva er hensikten din?.  Lag deg en hensiktsliste, eller en livsmålsliste og bygg livet ditt rundt denne listen.  Ting vil begynne å skje.   Du vil få et liv med konstant inspirasjon og spenning.  Lever du slik – vil du bli overasket av hvor mange muligheter som vil dukke opp på din veg.  Muligheter du aldri ville sett, dersom du hadde vært målløs. 

Lag deg en visjon – en levefilosofi, en væremåte, mot et mål, akkurat som  suksessbedrifter.   I konsernet Walt Disney – Disneyland, er det forankret en setning i alle ansattes hoder:

“We create happiness by providing the finest in entertainment to people of all ages everywhere”

Ingen av de mange tusener  ansatte er i tvil om hvorfor de er på jobb. En slik forankret setning skaper energier og resultater.  Sørg for at du også skaper en egen livsfilosofi , som du stadig repeterer for ditt indre.  Suksess vil komme jfr loven om tiltrekning.  Positive tanker og handlinger tiltrekker seg positive resultater. ( og motsatt med negative —-)

Slutt å være ordinær, bli ekstraordinær. Gjør det lille ekstra.  Se  gleden og helheten i alt du utfører i hverdagen.   Se resultatet ferdig før du begynner. 

skyskarper.jpgEN KLASSIKER:  En mann gikk langs et stort byggeprojekt.  Han stoppet for å se på. En av arbeiderne holdt på rett ved siden av, og mannen spurte hva han holdt på med?  Arbeideren svarte litt sarkastisk:  “Hva tror du ? – jeg murer stein på stein.”  Litt lenger bort holdt en annen arbeider på og mannen spurte det samme spørsmålet påny.  Svaret var grettent, og det samme som den første. Mannen gikk videre og spurte den tredje arbeideren.  Arbeideren svarte med et strålende smil: “Jeg bygger en katedral”

Arbeiderne gjorde samme slags arbeid – men den tredje med et helt annet perspektiv.  Han fokuserte på det ferdige resultat, i stedet for det han gjorde der og da. Målet var klart, hensikten var positiv, og det  gjorde hele forskjellen.  Han så helheten, det var aldri tvil om målet, han så katedralen ferdig før han begynte.
Desverre er alt for mange mennesker, også idrettsfolk ( og trenere)  alt for arbeidsoppgave-orientert. De  har ikke forstått at det aller viktigste her i livet er det endelige resultat.   De tar en kamp av gangen – for å se hva det blir til slutt!!!   ( de overlater resultatet til tilfeldigheter.)

Igjen – husk å forankre hverdagen din til EN HENSIKT, et mål.  Hva vil du egentlig oppnå. Lever du etter en hensikt mot et mål, setter du ditt seil riktig,  eller lar du deg styre av tilfeldige vinder.  Mange mener at tiden ikke strekker til noe ekstra i en stressende hverdag.  Feil.  Du har tid nok, men du mangler en plan.  Du har dårlige vaner. Du har sikkert lagt merke til at dagen før du skal på ferie,  får du gjort utrolig mye.  Hvorfor?   Jo du hadde en plan, en hensikt.    Du hadde skrevet “alt som skal gjøres” ned på et papir, fulgte planen, og rakk alt.  For en dag. 

Lag deg en tilsvarende hensiktliste, gjøre-liste, en plan for ditt totale liv. Du blir mer effektiv, uten økt stress.  Loven om tiltrekning igangsettes og ting vil skje..

elbrus.jpgSelv ble jeg tidlig imponert og fasinert av folk som besteg høye fjelltopper.  Jeg husker jeg drømte om at jeg selv sto et slik sted med det norske flagget.  Men som båt, sjø og havinteressert kunne jeg ikke noe om fjell – men drømmen lå der.  Plutselig for mange år siden ringte en kollega, uten forvarsel, og spurte om jeg ville være med på ekspedisjon til Europas høyeste fjell, Elbrus, 5642 m o h.?  Hvorfor ringte han meg ? Jo, igjen -Loven om tiltrekning. Ting skjer hvis du tillater deg å drømme.

Plutselig visualiserte jeg  meg selv stå på toppen med det norske flagg.  For en følelse.  Deretter begynte vi ( jeg )planleggingen.  Leste om Elbrus, reiserute, klatrerute, værforhold, kjøpte inn utstyr, begynte og øve, dro til Hemsedal for klatre i islagt foss.  Spennende.  Dro deretter avgårde med tre kollegaer,  fjellklatrere,  begynte oppstigningen, – så endelig kom jeg (vi) opp på toppen med det norske flagget.  Akkurat der jeg hadde vært  lenge før jeg begynte å klatre.   For en opplevelse. 

Jeg hadde vært der før jeg begynte (!) – jeg begynte – nå  jeg var der.    Drømmen har i ettertid brakt meg både til Kilimanjaro  ( 5895 m o h,  hvor jeg måtte gi meg før toppen p g a høydesyke) og Aconcagua ( 6962 m o h.)   Det gøyeste med alle bestigningene var både det å stå på toppen, og gleden ved å være underveis hver dag i mange måneder.  Det var aldri tvil om hensikten og målet.  Jeg var selvfølgelig resultatorientert. Ingen stopper den som vil nok. Tørr å tenk tanken, og du vil bli overasket over hva som skjer.

Lag deg en leveliste/livsfilosofi – sett deg mål – energier skapes  – livet er herlig.                     Egil.


Tags


You may also like

Du kan ikke leve på dine laurbær!

Du kan ikke leve på dine laurbær!

Kip Keino. Om å ta ansvar og ville nok.

Kip Keino. Om å ta ansvar og ville nok.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Er det viktig for deg å ha et sterkt immunforsvar?

Et sterkt immunforsvar er avhengig av en bred variasjon av frukt, grønnsaker og bær hver dag. Det danner grunnlaget for god god helse og energi og overskudd i hverdagen. Lær mer om en smart løsning som jeg og min familie har tatt i 21 år.