En herlig bursdag!

4  comments

bursdagkakeKlokken 08.00: Jeg våkner, ut på balkongen, gnir søvnen ut av øynene.  Herlig friskt vær. 7-8 sekundmeter vind, og regn midt imot fra Syd. Flott og grått.

Presser ut all gammelt surstoff fra langt ned i magen/lungene.  Puster langsomt inn, fyller helt opp – holder pusten 12 sekunder og presser sakte ut. Slapper helt av. Ny runde det samme. Deilig.  Kvitter meg med all “drittluft” nede i lungene. Fyller på med masse nytt friskt surstoff.

Inn på badet, tannpuss, morgenvask.  Rett inn i kjøleskapet, 2 røde og 2 grønne “juiceplus-kapsler” samt 2 “omega3” kapsler og et stort glass vann.

Tone har laget en deilig enkel frokost.  Egg, sild, te og litt mer vann.

Levende lys og blomster på bordet. Gratulerer med dagen. Takk. Koselig.

Klokken 09.30: Kontorarbeid, samtaler med fornøyde JP+ brukere, 2 nye avtaler om foredrag på nyåret, samt forberedelser til 3 foredrag neste uke. Bestilling av flybilletter og leiebil. Betaling av regninger over nettbank.

Gratulasjoner kommer fra barn og barnebarn og andre over telefon, SMS og mail, samt Facebook.  Hyggelig.

Folk følger med. Jeg svarer og takker. Og så tid for en enkel lunch.

Alene  med utsikt over Lysakerfjorden. Store båter passerer. Det blåser og regner som en foss.  Spennende. Vakkert.

Klokken 14.00: Nye gratulasjoner kommer. Svarer og takker. Mer planleggingsarbeid.

Det nærmer seg mørket. Mørket kommer tidlig på senhøsten. Kler på meg skikkelig padletøy. Kajakken ligger i huset nede ved stranden. Det blåser mye idag. Sønnavind. Store bølger langs Fornebu-landet.

Jeg tar havkajakken som er stø. Det var den jeg padlet direkte fra Skagen i Danmark til Havna på Tjøme med. Uten følgebåt, dønn alene. Det tok 31 timer.  En fantastisk tur ute på havet. Ingen mobiltelefoner. Ingen trafikkstøy. Frisk luft, få skrikende måker og noen få store båter fjernt i horisonten.

Idag padlet jeg langs med land, rundt Grimsøya og tilbake. I vanntett pose en I-pod og med propper i ørene: Fransk-kurs. Jeg har bestemt meg for å snakke bra “turist-Fransk” til sommeren. Jeg er langt på vei. Gøy å lære noe nytt som voksen.

Utnytt dagen. Les bøker. Gå på seminarer. Lytt til de kloke.

Klokken 17.30: Hjemme igjen dukker stedatter Camilla (25) opp.  Hun vil gjerne lage middag idag til meg og Tone på min bursdag. Hun vet hva jeg liker. Deilig fisk. Laks, torsk og sei, oppkuttet sammen med masse grønnsaker.

Tone kommer hjem fra jobb. Et herlig måltid. God hvitvin. Et lite bløtkakestykke. Det er jo i dag jeg fyller. Herlig. Men i morgen stikker vi til London. Stesønn Thomas med sin Maria jobber og bor der.  4 dager.

God mat, god vin, teater, “Portobello road”,  “Nothing Hill” og lunch lørdag på morsomme “Sale & Pepe”. Vi gleder oss.

Livet er herlig. Lev mens du gjør det. Akkurat nå er det 36 år til 100 årsfesen på Fornebu Arena.  Du er velkommen(det er en lørdag og det begynner 1402). Ha en praktfull førjulstid…

Egil

Ukens ordspråk:  ” Et smil er korteste veien mellom to mennesker.”


Tags


You may also like

Du kan ikke leve på dine laurbær!

Du kan ikke leve på dine laurbær!

Kip Keino. Om å ta ansvar og ville nok.

Kip Keino. Om å ta ansvar og ville nok.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

 1. Gratulerer med dagen, Egil!

  Du er en voldsom inspirasjon til å tak i eget liv, – på en positiv måte!

  Ha det herlig videre!

  Knut

 2. Hei! Jeg trodde 100 års-festen skulle være på Aker brygge. Har du invitert så mange at det begynner å bli trangt om plassen? Gratulerer med dagen i alle fall!

 3. Du er herlig Egil – jeg elsker bloggen din!
  Gratulerer med dagen:-)

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Er det viktig for deg å ha et sterkt immunforsvar?

Et sterkt immunforsvar er avhengig av en bred variasjon av frukt, grønnsaker og bær hver dag. Det danner grunnlaget for god god helse og energi og overskudd i hverdagen. Lær mer om en smart løsning som jeg og min familie har tatt i 21 år.