Gir du det lille ekstra – vil du en gang få glede av det.

0  comments

Alle med suksess, de beste innenfor idrett, arbeidsliv, forretningsliv, i ekteskap, foreningsliv med videre har alltid gjort sin plikt og det lille ekstra. 

J.P.Vaswani, foredragsholder og forfatter sier:  “hemmeligheten bak suksess?  – gjør din plikt og litt mer”  Han serverer følgende sjarmerende lille sanne historie:

Den ydmyke hotellverten George arbeidet på et lite hotell, og natt etter natt så han til pliktene sine.  Men det var noe spesielt ved ham.  Han jobbet med integritet.  Han var ærlig i alt han gjorde.  Høflig, hyggelig, hensynsfull og serviceinnstilt av natur.  Hans ærlighet og åpenhet var absolutt, og han gjorde alt han kunne for å hjelpe alle som trengte det.

En mørk og regnfull natt kom et gammelt par til hotellet.  De spurte etter et rom, men hotellet var helt fullt. Hotellverten kunne med enkelhet ha sagt: “Vi har ingen ledige rom”, eller han kunne sagt: “Hvordan kan du forvente å få et ledig rom på dette hotellet uten å ha reservert rom?  Vi er nesten alltid fullbooket.”  Men fordi hotellverten George var den han var reagerte han annerledes på situasjonen.

Han kikket på det gamle paret og så ut av vinduet på den mørke, regntunge natten imens han tenkte på hvordan disse to gamle menneskene kunne gå rundt ute å lete etter et rom i det dårlige været. Så sa han til dem: “Vi har ingen ledige rom, men hvis dere venter litt, skal jeg se hva jeg kan gjøre for dere”.

Han tilkalte rengjøringshjelpen og sa til henne: “Mary, gå og gjør i stand rommet mitt, gjør det rent og komfortabelt.  Jeg vil at det eldre ekteparet skal få låne rommet mitt i natt.”

Innen det var gått femten minutter kom rengjøringshjelpen tilbake og sa: “Nå er rommet klart George”.  Da George fulgte det eldre paret til rommet sa han:” Jeg lar dere låne et rom, som ikke er det beste vi har, men jeg håper dere allikevel syntes det er koselig, behagelig, fint og rent.  Kom dere til rette, så skal jeg få sendt opp en par kopper te til dere før dere går til sengs for natten”.

Mange måneder gikk, og George  glemte fullstendig hendelsen.  Det var bare en av mange lignende opplevelser som skjedde i livet hans igjen og igjen.

I New York ble det store og fasjonable hotellet Waldorf Astoria bygget.  Dette hotellet ble bygget av en mann ved navn John Jacob Astor, og da tiden kom for å avertere etter en hotellsjef i avisene sa han: “Jeg trenger ingen annonse, for jeg har allerede en mann til jobben”. 

Og hvem var denne mannen ?  Ingen andre enn George, som en mørk og regnfull natt hadde stått til tjeneste for et gammelt par, nemmelig John Jacob Astor og hans kone når de trengte ly for natten.  George hadde selvsagt ingen anelse om hvem han sto til tjeneste for.  Det var helt naturlig for ham å gjøre alt han kunne for å hjelpe de som trengte det.

Hotellverten George, som hadde arbeidet ved et lite hotell fikk med det samme en utrolig suksess.  Han var blitt sjef for et kjempestort, verdensberømt hotell.  Han lykkes bare fordi han gjorde alt han kunne for å hjelpe andre mennesker. 

Han gjorde sin plikt og mer til.  “DET LILLE EKSTRA”

p s.  Til deg:   Benytt sommeren til å bygge opp energi, fysisk og mentalt.  Gjør det lille ekstra, ikke  “bare være lat”. Gå turer, vær i fysisk aktivitet, les gode bøker.  Du får glede av det senere i livet. Husk historien og George.

Selv stikker min elskede vakre kone og jeg akkurat nå avgårde fra “heimen”.  Først en måned ved Cannes, deretter 2 – 3 uker i seilbåt her i norden. (lev mens du gjør det)  Derfor til alle dere ( mer enn 2000 regelmessige lesere av denne blogg) : HA EN RIKTIG GOD SOMMER, OG SÅ STARTER VI IGJEN TIL HØSTEN…

EGIL….


Tags

ærlighet, hemmeligeten, hotellvert, integritet, plikt, regnfull, serviceinnstilt, suksess, Wasvani


You may also like

Du kan ikke leve på dine laurbær!

Du kan ikke leve på dine laurbær!

Kip Keino. Om å ta ansvar og ville nok.

Kip Keino. Om å ta ansvar og ville nok.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Er det viktig for deg å ha et sterkt immunforsvar?

Et sterkt immunforsvar er avhengig av en bred variasjon av frukt, grønnsaker og bær hver dag. Det danner grunnlaget for god god helse og energi og overskudd i hverdagen. Lær mer om en smart løsning som jeg og min familie har tatt i 21 år.