HEI!

1  comments

Har du lagt merke til eller tenkt over hvor lite øyekontakt med fremmede mennesker de fleste av oss har? Er vi redd dem? Hva er det som holder oss fra å åpne hjertet for mennesker vi ikke kjenner?  Det finnes vel ikke noe godt svar på det. Men det er ofte (alltid) en overensstemmelse mellom vår holdning til fremmede og vårt eget generelle lykkenivå.  Det er med andre ord uvanlig å finne et menneske som går omkring med hodet bøyd, med rynker i pannen og blikket vendt bort fra folk, som innerst inne er en glad og fredfull sjel.

Det handler ikke om  at du skal like alle mennesker, men akseptere dem, og behandle dem positivt uansett hva de står for, eller har gjort.  De fleste av oss vet hvor hyggelig det er å få et lite smil.  Et lite smil varmer,  gir oss gode tanker og energi.  Hvis du møter blikket til mennesker du treffer, smiler, og sier et lite HEI, vil du antakelig merke noen gode forandringer i deg selv.  En liten god følelse oppstår som en konsekvens av tanken og handlingen.  Du vil merke at de fleste har mye til felles med deg.  De fleste har familie, noen de er glad i, noen som er glad i dem og de har problemer og bekymringer. De har noen de liker, og noen de misliker, noe de gleder seg til og noe de frykter. Du vil også oppdage hvor hyggelig og takknemlige folk kan være når du kommer dem i møte.  Du vil merke at vi “er like” alle sammen, og har behov for et lille ekstra positive i hverdagen.

I Nyhetene på TV for ca 3 uker siden så jeg et innlegg fra  Inderøy Kommune.  De hadde startet et HEI-prosjekt. Alle som bor i kommunen skulle begynne å si HEI til hverandre når de møttes i gatene, butikkene, på offentlig kontorer osv selv om de ikke kjente hverandre fra før.  Jeg vet ikke om hvordan det går på Inderøy, men la oss alle følge opp ideen.

Løft blikket når du møter mennesker, strekk hals, nyt livet, se dem inn i øynene, smil og si HEI !  Ikke bry deg om responsen er positiv eller negativ.  Det viktigste er at du selv vil få en dyp følelse av indre glede og du kan være sikker på at de aller fleste du møter vil få noe av samme følelsen.  Det skal svært lite til.  Gir du positivitet, så får du positivitet.  La det bli din livsstil å gi. (et smil og hei er nok)  De rundt deg blir glad. Du blir glad.  Det er sunt å være glad.  — Test et lite: HEI,  på den første  fremmede du møter etter å ha lest dette, og fortsett…

HEI- og ha en flott uke …

Egil…


Tags

fredfull, hei, levanger, lykkenivå, øyekontakt, positivitet, smil


You may also like

Du kan ikke leve på dine laurbær!

Du kan ikke leve på dine laurbær!

Kip Keino. Om å ta ansvar og ville nok.

Kip Keino. Om å ta ansvar og ville nok.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Er det viktig for deg å ha et sterkt immunforsvar?

Et sterkt immunforsvar er avhengig av en bred variasjon av frukt, grønnsaker og bær hver dag. Det danner grunnlaget for god god helse og energi og overskudd i hverdagen. Lær mer om en smart løsning som jeg og min familie har tatt i 21 år.