Heia NORGE

0  comments

De aller fleste av oss får spesielle gode følelser når vi ser det Norske flagget.  Rødt, hvitt og blått.  Det er forankret som noe positivt.  17. mai.  Fødselsdag. Bryllup, Johan Olav Koss, Bjørn Dæhli, Kuppern og Hjallis for de av oss som er gamle nok.  Ikke bare husker vi flagget, men også at utøverne var kledd i Norske farger. 

Jeg husker jeg første gang skulle delta for Norge i min idrett. (l961)  Jeg gledet meg.  Jeg fikk utlevert 2 stk små norske tøy-flagg som min mor skulle sy fast midt  på den hvite singleten jeg selv måtte skaffe.  Og det beste av alt:  jeg fikk  låne kajakkforbundets overtrekksdrakter som var Røde, Hvite og Blå.  Akkurat som det norske flagget.  Jeg var ordentlig stolt.  Jeg fikk voldsomme energier og styrke.  I ettertid har jeg deltatt i en rekke EM, VM og olympiske mesterskap, og hver gang jeg  kledde på meg de norske fargene,  kjente jeg den samme gode følelsen.  Jeg ble stolt, – jeg ble “uslåelig”, – jeg var fra NORGE.   Jeg vant ikke bestandig, men jeg vant oftere enn sjelden.

Forankring av positive opplevelser eller symboler er viktig for oss mennesker.  Alle bedrifter som ønsker suksess er opptatt av positiv bedriftskultur.  De er opptatt av “branding” og “merkevarebygging” som skaper gjenkjennelse hos kunden, –  og samhold, energi,  stolthet og tilhørighet hos de ansatte. 

Nike : Just do it .  –    Coca Cola:  The real thing.  –    AVIS: We try harder

Derfor er det aldri tvil når du ser en svensk idrettsmann enten han konkurrerer eller varmer opp.  Han er BLÅ og GUL, og veldig ofte med “tre kronor” som emblem sammen med “Svenske flaggan”  Jeg har møtt endel svenske konkurrenter og vet hva de presterer med “tre kronor” på blå/gul drakt. 

Nå om noen timer håper vi alle på at Hareides menn, fotball-landslaget skal slå Nederland, en av de store nasjoner innen fotball.   De norske  har forberedt seg i dagevis.   De smiler, ser ut som de trives, og de  var  fornøyd (????) med uavgjort mot Skottland.    Alt ser bra ut.   Men hvorfor i all verden opptrer de i GRÅTT.???     Jeg gjentar GRÅTT. !!!   Grå drakter på fritid og under trening.   Når ble “grått”  norske farger.  GRÅTT – gir Grått noen positive assosiasjoner – ikke for meg. For meg er Grått, –  grått og kjedelig.

Har dette noe å si ? – Kunne de ikke like godt hatt rosa, grønne eller svarte trenings- og fritidsdrakter ? Har Rosenborg grønne drakter ?  – nei selvfølgelig ikke.  Rosenborg er Sorte og hvite – det er aldri tvil. 

Heldigvis vet jeg at det norske landslaget ikveld, – om tre timer – hiver av seg de grå draktene, og fremstår i Røde, Hvite og Blå konkurransedrakter.  Jeg gleder meg til å se det.  Det gir meg som “fan” en god følelse. Jeg vet også at det gir utøverne noe ekstra.  –  Og heldigvis tok ledelsen vett til seg og byttet ut  en “drage” med det lille flotte norske flagget på brystet.

Jeg gleder meg til kampen – og håper og tror at de kan vinne, selv om de møter “et bedre” lag.  Fotball er en tilfeldig idrett og flaks tilfaller ofte de som har den rette innstillingen og den gode følelsen.    Jeg skulle imidlertid ønsket de hadde vært gjennomført Røde, Hvite og Blå…..

Heia NORGE…..     Egil.

LYSAKER kl 2200

Det holdt desverre ikke.  Norge – Nederland 0 – 1 .  Trist men sant.  De var flotte i de norske fargene mens de spilte, men det hjalp svært lite.  Uten å kunne mye om fotball synes jeg våre var alt for passive og defensive i første omgang.   I  annen  omgang skjedde det mye mer. Mer aggresivitet, flere muligheter, men  vi hadde ikke de berømte marginene på vår side. Uflaks.  Flaksen denne gang falt som ofte før på “de beste” :  Nederland. 

Ingemar STENMARK:  ” Dess mer jeg trener og det flinkere jeg blir – jo  mer flaks får jeg ”

Et lite spørsmål som jeg har stilt i flere år:  Hvorfor må Riise  ta omtrent alle cornere, frispark og innkast uansett hvor det er på banen?   Masse verdifull spilletid går tapt, mens vi venter på Riise.  Er han virkelig så god, eller er de andre ubrukelige?  Vår alles favoritt “Myggen” sa det samme i siste programmet Bakrommet i  NRK.  Få ballen igang “kjapt” og “hurtig”.  Man skaper ikke situasjoner, eller scorer mål når ballen er død…

OK- Norge må nå vinne fire  av de fem resterende kamper for å komme til VM !  Ingen ting er umulig.  Lykke til.  Heia NORGE…

God Natt…..


Tags

Avis, bedriftskultur, blå, blått, branding, bryllup, dæhli, flagget, fotball, fødselsdag, grått, gul, Hareide, Hjallis, johan olav koss, kuppern, merkevarebygging, Nederland, Nike, Norge, Rødt, vhitt


You may also like

Du kan ikke leve på dine laurbær!

Du kan ikke leve på dine laurbær!

Kip Keino. Om å ta ansvar og ville nok.

Kip Keino. Om å ta ansvar og ville nok.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Er det viktig for deg å ha et sterkt immunforsvar?

Et sterkt immunforsvar er avhengig av en bred variasjon av frukt, grønnsaker og bær hver dag. Det danner grunnlaget for god god helse og energi og overskudd i hverdagen. Lær mer om en smart løsning som jeg og min familie har tatt i 21 år.