Herodes Falsk

0  comments

Jeg viser til blogg av  4. mars.  (selvbilde)

“HVIS DU STADIG SIER AT TINGENE KOMMER TIL Å GÅ DÅRLIG, HAR DU STORE MULIGHETER TIL Å ENDE OPP SOM PROFET”  (Isak Singer)

 Hjernen fungerer etter følgende prinsipp: ” gi meg ordene, gi meg direktivene, gi meg formuleringene – så skal jeg gjøre som du sier”  ( T. Lundqvist)

En vesentlig del av programmeringen i vår hjerne skjer i løpet av livets første år.  Erfaringer gjennom nysgjerrighet, eller innpoding fra  velmenende foreldre.  Dessverre sier studier at ca 80 – 90 % av henvendelser til barnet er negativt ladet.  Det er formaninger, reprimander, og forklaringer  av alt man ikke skal gjøre, og uttalelser om hvordan barnets negative atferd er.   Veldig mange trenere i forskjellige idretter fokuserer også alt for mye på hva man ikke skal gjøre, istedet for hvordan ting skal  utføres.  Vi  presterer ofte som, og vi blir ofte som vi har blitt programmert, med mindre vi  kaster all innpoding avgårde med kraft og erstatter dem med nye positive holdninger og atferdsmønstre.

Humoristen Herodes Falsk har en liten morsom historie til ettertanke:

DEN BESTE SAKSEN.

”    Det høres sikkert barnslig ut, men det er like fullt sant. Hele mitt voksne liv har jeg viet til å gjøre de ting min mor nektet meg å gjøre da jeg var liten.  Mesteparten av det jeg foretok meg da, var i  følge min mor galt eller farlig.  Og når jeg hadde gjort noe galt, ble jeg sendt tidlig til sengs uten kveldsmat.  Da smelte jeg i dørene, mobbet bamsen min og skrek:” jeg går og legger meg nå, men bare vent til jeg blir voksen! Da skal jeg være oppe hele natten!”

Etter den dagen jeg fylte 21 år, har jeg ringt henne hver morgen klokken fem og sagt triumferende : “Hallo, det er sønnen din, og jeg er oppe enda. Jeg har ikke sovet i hele natt.  Det er tyve kuldegrader ute, og jeg har vært ute med vått hår og uten lange underbukser.  I morgen skal jeg sykle til byen uten å holde i styret.  Der skal jeg se fire voldsfilmer etter hverandre, drikke åtte cola, og i kveld skal jeg stå flere timer foran speilet å klemme kviser.  Hvis jeg får lyst, kan det til og med hende at jeg tar på meg møkkete underbukser og forsøker å bli kjørt ned av en lastebil!.”

Det er fantastisk å endelig være voksen.  Nå kan jeg komme hjem, ta  en titt i kjøleskapet, og ha døren åpen så lenge jeg vil. Og når jeg virkelig vil være voksen, løper jeg gjennom huset med en saks i hånden.  Det var nemlig det verste moren  min visste.  Hun ropte:” Vær forsiktig, det er den beste saksen min!”

Den beste saksen var hellig.  Det var aldri noen som fikk bruke den.  Den hang bare til utstilling.  Når jeg hadde rappet den beste saksen og løp gjennom stuen, stoppet hun meg og gav meg en gammel rusten en i stedet.  “Bruk denne”, sa hun.  Jeg skjønte aldri logikken i det.  Hvem var det hun var mest redd for skulle bli ødelagt, meg eller saksen ? ”

Historien viser at det kan være viktig og ta oppgjør med gamle programmeringer,  kast dem ut med kraft, og skap en positiv “tro på  at jeg er bra” og “tro på at det er mulig” kultur i ditt  indre.

Jeg har gjentatte ganger i min blogg fortalt om viktigheten av å sette seg høye mål, og gjenta dem for hjernen hyppig.  Loven om tiltrekning iverksettes, og målet blir som en magnet.  (Du må være – før du begynner, og du må begynne før du blir ) ( se  blogg 24.april)

Akkurat i kveld  hørte jeg på TV2 sporten at spydkasteren Andreas Torkildsen  uttale sitt helt klare, konkrete, høye  og tidsbestemte  mål.  Nemlig  å vinne Olympisk Gull i Beijing i august.   Torkildsen  har skjønt viktigheten  av å tørre og si det, samt å tørre og leve med forventingspress.  Fjern aldri forventningspresset, lær deg å leve med det- i forventningspress ligger det enorme energier.

Linford Christie, sprinter, var 36 år da han tok sitt OL-gull på 100 meter:

DE SA JEG VAR FOR FOR GAMMEL – MEN JEG KLARTE DET.  JEG HADDE TRENT I MITT STILLE SINN, OG JEG SÅ MEG SELV KLARE DET.

( han vant gull i sitt indre før han begynte – han begynte – og han ble )

Ha en flott pinsehelg uansett vær og føreforhold.  Vend det negative til noe positivt, vend det triste til noe lystig. 

Egil..


Tags


You may also like

Du kan ikke leve på dine laurbær!

Du kan ikke leve på dine laurbær!

Kip Keino. Om å ta ansvar og ville nok.

Kip Keino. Om å ta ansvar og ville nok.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Er det viktig for deg å ha et sterkt immunforsvar?

Et sterkt immunforsvar er avhengig av en bred variasjon av frukt, grønnsaker og bær hver dag. Det danner grunnlaget for god god helse og energi og overskudd i hverdagen. Lær mer om en smart løsning som jeg og min familie har tatt i 21 år.