Hvis jeg skulle leve mitt liv om igjen…..

0  comments

new-born-baby11.jpgJeg har i årevis avsluttet de åpne seminarene mine med diktet : “Hvis jeg skulle leve mitt liv om igjen.” av Nadine Starr.  Det handler om damen på mer enn 80 år som fikk spørsmålet. 

 Diktet er en “klassiker” og på forespørsel legger jeg det ut her.  Du kan bruke det i mange sammenhenger, flette det inn i bryllupstaler,  konfirmasjonstaler, bursdager og lignende.  Som jeg sier i bloggen av 10. oktober (slå tilbake) : les mer bøker, lær deg minst ett dikt og du blir enda mer verdifull….( les også blogg 13. nov. og 11. des.)

Hvis jeg skulle leve mitt liv om igjen.

Jeg ville våge å ta oftere feil.

Jeg ville være mer avspent – være mer smidig.

Jeg ville være mer enfoldig.

Jeg ville ta færre ting alvorlig.

Jeg ville ta flere sjanser. Jeg ville ha flere opplevelser.

Jeg ville bestige flere tinder og svømme over flere floder.

Jeg ville spise mer is, og færre bønner.

Jeg ville kanskje få flere vanskeligheter ja,

men færre innbilte vanskeligheter.

Ser du, jeg er en av de som lever følsomt og sundt.

Time etter time.  Dag etter dag.

Åh – jeg har hatt øyeblikk ! -og hvis jeg skulle leve om igjen

– ville jeg ha flere Øyeblikk.

Faktisk ville jeg ikke ha noe annet.

Bare Øyeblikk.

Det ene etter det andre, isteden for å leve så mange år med

tanke på morgendagen.

Jeg har vært en av de som aldri reiser noe sted uten termometer, varmeflaske, regnfrakk og fallskjerm.

Hvis jeg skulle leve mitt liv om igjen, ville jeg reise med mindre bagasje.

Hvis jeg skulle leve mitt liv om igjen ,ville jeg begynne å gå barfot tidligere om våren – og fortsette lenger utover høsten.

Jeg ville danse mer !

Jeg ville unne meg selv flere karusellturer.

Jeg ville plukke flere tusenfryd….

 

LEV  LIVET  NÅ – GÅ UT I VÅREN OG PLUKK NOEN FRISKE BLOMSTER Å  GI DEM TIL EN DU ER GLAD I .

    EGIL

 


Tags


You may also like

Du kan ikke leve på dine laurbær!

Du kan ikke leve på dine laurbær!

Kip Keino. Om å ta ansvar og ville nok.

Kip Keino. Om å ta ansvar og ville nok.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Er det viktig for deg å ha et sterkt immunforsvar?

Et sterkt immunforsvar er avhengig av en bred variasjon av frukt, grønnsaker og bær hver dag. Det danner grunnlaget for god god helse og energi og overskudd i hverdagen. Lær mer om en smart løsning som jeg og min familie har tatt i 21 år.