Hvordan bli, eller holde deg sunn og frisk…?

0  comments

friskfrukt.jpg“En frisk har tusen ønsker — En syk har ett: å bli frisk”

Min rådgiver for mange år siden ba meg spise store mengder med frukt og grønt.  Han brukte aldri ordet antioksydanter, men fortalte om virkestoffene, vitaminer og mineraler.  Han fortalte også om hvordan kroppen selv velger ut det  den trenger for å fylle “en manko” for å være i balanse.

Fordi jeg trente knallhardt, ofte 2 økter pr dag produserte kroppen masse slaggstoffer (frie radikaler), som angrep de friske cellene, svekket immunapparatet og faren for sykdom ble stor.  Slaggstoffene måtte fortest mulig fjernes, helst før ny treningsøkt.  Derfor ble jeg storkunde av rå, frisk, frukt og grønnsaker på Tønsberg Torg og i helsekostbutikken til fru Ekeberg i Storgaten.

Resultatet ble et styrket immunapparat, mer overskudd, tålte hardere trening, og bedre resultater i idretten.  I tillegg begynte jeg å programmere hjernen med positive bilder og setninger som hjalp. (placebo-effekt)  Setninger (affirmasjon ) var alltid: “Jeg er sunn, frisk og har god helse”  Uansett situasjon jeg var i tenkte jeg “sunn, frisk og har god helse”

I dag vet man at negativt stress, negative tanker, mistrivsel, alkohol, tobakk, og faktisk knallhard fysisk trening “vasker ” vekk viktige vitaminer, mineraler og fytionæringstoffer ut av kroppen. Hvis det blir manko på disse (antioksydantene) vinner de frie radikaler, angriper friske celler,  og de blir skadet.  Da kan det oppstå alvorlige sykdommer.

balldame.jpgDerfor bør en sunn livstil bli en ledesnor for deg og  for alle.  Hardtrening bør kun være for mennesker i sin “beste alder”, mellom 15 og 45 år.  Er du eldre enn 45 behøver du ikke hardtrene, men trimme.  Trimme betyr moderat fysisk aktivitet 3 til 5 ganger pr uke med myke øvelser: gå fort – sykle – gå på ski – svømme – aerobic – lette vekter….slik at du ikke får belastningsskader og ikke produserer for mye slaggstoffer (frie radikaler)  I tillegg bør du spise så mye frukt og grønt du bare klarer.   Dagens vitenskap sier at 5 x om dagen er for lite. De som høyt aktivitetsnivå bør opp i mer enn 12 x pr dag.

Hvis du, som noen, tror du er iferd med å pådra  deg en alvorlig sykdom, er det viktig at du overlater behandlingen av den til eksperter, men snakk aldri til hjernen din at du er syk.  Ikke fokuser på sykdommen.  Psykiater Ingvard Wilhelmsen predikerer i dagens VG (17.2.08) “Vær positiv” og tenk: “Jeg er frisk inntil det motsatte er bevist”

Lyv for hjernen !!   Si du er frisk og har god helse.  Trim moderat, øk dosene med frukt og grønt, spis mer fisk,  omega 3, la sola treffe deg (D-vitamin) og  pust inn mye frisk luft. Drikk mye vann.  Se positive filmer, les gøyale bøker og le så mye du kan.  Visualiser deg en fenomenal og sunn frisk fremtid. Vær det i hjernen i dag, det du ønsker å være i fremtiden.  Lag deg nye positive sunne leveregler og rutiner.

BOB PROCTOR: ” Hvis du lider av en sykdom og fokuserer på den, og du snakker med folk om den, vil du skape flere syke celler.  Se for deg at du lever i en gjennomsunn kropp.  La legen ta hånd om sykdommen”

BOB DOYLE:   ” Når folk går helt opp i hva som feiler dem og symptomene sine, vil de forlenge plagene sine.  Det vil ikke skje noen helbredelse før de flytter oppmerksomheten fra å være syk til å være frisk”

jentemedenergi.jpgTENK DERFOR ALLTID SLIK HERETTER:   “Jeg er frisk, sunn og har god helse.  Jeg har godt humør, ler mye og omgås positive mennesker ”  Start idag, ikke vent til du har blitt syk.  Forebygg, og behold dine tusen ønsker. 

Egil..        (p.s: når professor Rune Blomhoff, med bakgrunn i vitenskapelige studier og erfaringer sier at tomater og tomatsauser (Lycopen) er  særs bra for voksne menn ! da spiser jeg det.)  Det er ofte lurt og høre på eksperter hvis du ønsker å leve frisk – lenger. Derfor spiser jeg også JuicePlus+.   Spander 12 minutter på www.juiceplus.com klikk på JUICE PLUS IS – WATCH THE VIDEO, deretter  ring Torbjørn tlf 95212160 og bestill.  ( hils fra meg )


Tags


You may also like

Du kan ikke leve på dine laurbær!

Du kan ikke leve på dine laurbær!

Kip Keino. Om å ta ansvar og ville nok.

Kip Keino. Om å ta ansvar og ville nok.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Er det viktig for deg å ha et sterkt immunforsvar?

Et sterkt immunforsvar er avhengig av en bred variasjon av frukt, grønnsaker og bær hver dag. Det danner grunnlaget for god god helse og energi og overskudd i hverdagen. Lær mer om en smart løsning som jeg og min familie har tatt i 21 år.