Hvordan fortjene lykke. Om å akseptere.

0  comments

happywoman3.jpgDin atferd, væremåte, integritet, ærlighet og gavmildhet gjør at du fortjener å være lykkelig.  De fleste av oss gjør, eller har gjort,  og tenker ofte dumme ting i livet.  Ikke la det hefte ved din fremtid.  Aksepter livet ditt frem til nå.  Du er der du er, p g a deg selv, din egen innsatts og væremåte.  Ikke skyld på andre – uansett.  La heller ikke andre ta æren, men vær ydmyk og takknemlig for den som gitt deg hjelp.

“Boomerangprinsippet”: det du kaster ut, kommer tilbake.    Start i dag med å gi.   Gi positive meldinger til folk rundt deg. Skryt av de som oppnår bra resultater. Stimuler de som mislykkes. Gi deler av ditt overskudd til noen som trenger det.  Skaff deg et adoptivbarn et sted ute i verden.  Husk du er født til å gi verden en verdi.  Vær  “noe” – vær større i morgen enn det du er i dag, og var i går.,  Gjør som min venn, presten Karsten Isachsen sier: “utvid ditt indre landskap” – ” aksepter minst  en tosk i hodet ditt”

Angående idioter og tosker:

idiot.jpgHer jeg bor på Lysaker Brygge i Bærum bor det minst en idiot, eller tosk om du vil.  Jeg har aldri sett han (henne), men jeg ser rester etter han hver dag !! – i vårt felles søppelrom.  Så godt som hver dag har han puttet store kartonger uten å brette de sammen opp i containeren. Nesten hver dag har han kastet store isopor-biter i søpla, til tross for store forbudsplakater i disse miljøværntider.

For 3 – 4 år siden irriterte han meg veldig.  Jeg kjente sinne og ble opprørt over hans usolidariske oppførsel mot felleskapet.  Jeg synes fremdeles han er en idiot og usolidarisk.  I dag har jeg imidlertid lært meg med å leve med idioten.  Jeg lar meg ikke irritere lenger. Jeg aksepterer at idioter og tosker finnes overalt.  Nå gleder jeg meg hver dag til å gå i søppelrommet for å se, og sier til meg selv med et smil om munnen: “jøss, han har vært her i dag igjen”..  Jeg smiler, ler litt for meg selv og får faktisk energi…..

Jeg gleder meg tilsvarende når jeg ser idioter i trafikken.  Der kryr det av dem…

I likhet med mange irriterte jeg meg også over alle tiggerne som forsøpler Oslos gater i all slags vær med pappkruset foran seg.   Mange av tiggerne er  visstnok fattige rumenere, fraktet hit i busser, og de tigger på vegne av bakmenn !!! – Ja vel – men de sitter nå der på fortauet- uansett temperatur….Stakkars…

boomerang1.jpgNå har jeg lagt om min tankemåte og atferd.  I og med at jeg kjenner til, og vet hvilken enorm kraft det ligger i den universielle lov, “boomerangprinsippet”- “Gir du så får du” har jeg begynt å gi minst en tigger noen få kroner når jeg passerer.    Jeg får antagelig aldri noe tilbake fra tiggeren – men det betyr ingen ting.  Jeg får det viktigste av alt : “en god følelse”- “en god sinnstemning” og det gir meg energi.   Derfor har jeg også i årevis hatt et adoptiv-barn der ute i verden et sted, gjennom Strømmestiftelsen.   Jeg har råd.   Du har råd.  Alle har råd.

Derfor la oss lære oss til å akseptere idioter, tosker, tiggere, narkomane,  og andre annerledes-tenkende.  Gi dem litt hjelp.  Lær oss til å leve med dem, og overlat til rette myndigheter  å gjøre noe med dem.

Gjør noe med hverdagen din, gjør noe med øyeblikket. Tenk nytt.  Gi av det du har.  Vil du bli rik må du gi.   Ingen andre kan danse din dans, ingen andre kan synge din sang, ingen andre kan skrive din fortelling.    Husk “boomerangprinsippet”.  Og husk at det er den samme vind som blåser på oss alle.  : Vinden for kjærlighet,  vinden for lykke,  vinden for god helse, vinden for rikdom.  Akkurat den samme vinden for oss alle.   Hvor du havner, har  ikke noe med vinden å gjøre, men hvordan du  “setter ditt seil”  og mot hvilket mål du styrer.  Styr riktig. Lev sunt lenger.  Trim, spis frukt og grønt –  spis JP+.

positivepeople.jpgGjør positive handlinger,

bruk positive ord.

Tenk positive tanker,

og det positive gror.

Og husk:  “DEN STØRSTE GLEDEN DU KAN HA —ER Å GJØRE ANDRE GLAD”

Ha en herlig vår…        Fortjen lykke.             Egil..


Tags


You may also like

Du kan ikke leve på dine laurbær!

Du kan ikke leve på dine laurbær!

Kip Keino. Om å ta ansvar og ville nok.

Kip Keino. Om å ta ansvar og ville nok.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Er det viktig for deg å ha et sterkt immunforsvar?

Et sterkt immunforsvar er avhengig av en bred variasjon av frukt, grønnsaker og bær hver dag. Det danner grunnlaget for god god helse og energi og overskudd i hverdagen. Lær mer om en smart løsning som jeg og min familie har tatt i 21 år.