Hvordan hente frem det beste hos de rundt deg.

0  comments

depresjon.jpgStatens arbeidsmiljøinstitutt  ved Bjørn Lau, fremla i forrige uke i Aftenposten påstanden om at man kan bli syk av for lite ros.    “En av ti norske arbeidstagere har høy risiko for å bli syk på kropp og sjel, fordi de ikke får den anerkjennelsen de fortjener.  De mest engasjerte medarbeidere er også de mest utsatte.  De kan rammes av muskel- og skjelettlidelser, lettere depresjoner og alkoholisme, hvis ros og anerkjennelse uteblir.”

Velkommen etter til arbeidsmiljøinstituttet.  Det finnes hundrevis av internasjonale undersøkelser de siste 50 år på det samme.  Det er riktig.  Ros og anerkjennelse er viktig.  Det å føle anerkjennelse,  det å føle seg betydningsfull, er en forutsetning for utvikling og god adferd. 

En gammel historie, fortalt av en rekke “publik speakers” er som følger.

” Et ektepar hadde et ekstremt dårlig forhold, de kranglet og var slemme mot hverandre.  Mannen gikk til en kamerat og ville ha et godt råd.  Han ville skille seg fra sin kone, men han ville være ordentlig slem mot henne før han brøt.  Kun det verste var godt nok, for nå skulle hun virkelig “få igjen”!!

Kameraten sa han hadde et kjempegodt råd, men at det kostet virkelig innsatts og gjennomføre det. 

Jeg gjør hva som helst, bare det er slemt nok, svarte mannen.

OK, sa kameraten.  Du skal gå hjem og umiddelbart begynne å behandle kona di som om det var første gang du så henne.  Behandle henne som om dere var helt nyforelsket og nygifte.  Vær høflig, oppmerksom, vær hjelpsom og snill.  Kjøp blomster, god vin, lag noen herlige måltider med levende lys.  Lyv – å si at du elsker henne.   La henne føle seg som den mest betydningsfulle kvinnen i verden. 

Etter tre uker overasker du henne med å si at du vil skilles  !!!  Da blir hun forbannet og hun vil be på sine knær om at du blir.

gladkvinne1.jpgMannen ble virkelig begeistret for den gode ideen og takket kameraten. — Etter 3 uker møttes de, og kameraten spurte om hvordan det gikk, og om han hadde flyttet fra kona?

Flyttet fra henne? — skilsmisse?— er du gal – hun er den meste fantastiske kvinne som finnes……………………..

HVIS DU BEHANDLER EN PERSON SOM OM HAN/HUN ER DEN PERSONEN HAN/HUN KUNNE BLI, VIL HAN/HUN BLI DEN PERSONEN.

HEMMELIGHETEN ER: BETYDNINGSFULL – ROS.

Egil..


Tags


You may also like

Du kan ikke leve på dine laurbær!

Du kan ikke leve på dine laurbær!

Kip Keino. Om å ta ansvar og ville nok.

Kip Keino. Om å ta ansvar og ville nok.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Er det viktig for deg å ha et sterkt immunforsvar?

Et sterkt immunforsvar er avhengig av en bred variasjon av frukt, grønnsaker og bær hver dag. Det danner grunnlaget for god god helse og energi og overskudd i hverdagen. Lær mer om en smart løsning som jeg og min familie har tatt i 21 år.