Hvordan underbevisstheten bestemmer.

0  comments

På mandag tapte Vålerenga for Lyn igjen!!!!  Allerede 29. januar sa Martin Andresen (VG): ” vi har ingen konkrete resultatkrav i år”.  Senere i sesongen har han gjentatt at han ikke bryr seg tabellen.!!!  Han får som han har sagt. Underbevisstheten, “Loven om tiltrekning” virker.  Nå ligger Vålerenga nesten på bunnen av tabellen.   Les mine blogger av 31. januar og 2. juni hvor dette ble tippet.

Man kan lykkes selv om man “tar en stein av gangen” ( Brann ifjor og Stabæk i år).  Ja, for jeg og vi fra Bærum håper at Stabæk  klarer det nå.  Målsettingen var “blant de 7 beste”  Nå tør de etterhvert å tenke tanken på å vinne gull.  Vinner de i så fall  p g a treneren eller til tross for ?    Vinner de i så fall p g a beskjeden målsetting eller til tross for ?  Eller vinner de p g a en genuint interessert sponsor, Kjell Ulrichsen som har sørget for muligheten til  innkjøp av meget dyktige individuelle fotballspillere ?  Jeg tror på det siste.  Stabæk består av meget dyktige ( etter norske forhold) individuelle utøvere, som tar ansvar og spiller etter et bra system satt sammen av treneren.  Sånt blir det gull av.

Fokus på de rette ting er viktig.  Desverre  bommet en norsk olympiadeltager på grunn av feil fokus.  Bryteren Stig Andre Berge, med tidligere EM sølv, Verdenscupgull og flere kongepokaler sa til Aftenposten 13.9:

“Jeg sa før OL at det kun var en mann jeg ikke hadde lyst til å møte,- og så trakk jeg nettopp kasakhstaneren Nurkyt Tengizbajev i første kamp.”    Berge hadde høy målsetting, fokuserte feil, og tapte etter fire minutter på brytematta.

Åge Hareide har også slitt med feil fokus.  Ved tidligere andledninger sa han at dersom Norge ikke kvalifiserte seg, så ville han trekke seg som landslagstrener.  Norge bommet, han trakk seg ikke.  To forsøk har han bommet med Norge, og nå går han  igang med et tredje forsøk på å nå VM i Sør-Afrika.

Derfor skvatt jeg litt (mye) når han i Dagbladets Sportsmagasin 5. september fikk spørsmålet om hva slags ettermæle han ønsket  seg når trenerjobben var over.  Han svarte:

“DET BESTE ETTERMÆLE JEG KAN FÅ, ER AT JEG HAR HATT ET GODT FORHOLD TIL FOLK OG AT VI GJORDE DET VI KUNNE.  IKKE NOE ANNET..”        (Ligger det noe energi her ?) (Tyder det på at han ikke tror det går denne gangen heller ?)

Hvorfor ikke svare dette:  ” Jeg håper at mitt ettermæle er at jeg er den treneren som sørget for at Norge kom til VM i sør Afrika og tok medalje… blant de verdens beste fotballnasjoner”

Til deg som leser dette: Sørg for fokus på positive ting du virkelig ønsker deg. Fokus på å vinne, å lykkes i jobben, fokus på god helse, fokus på de rette tingene.  Det må være lov å drømme, det må være lov å være superoptimistisk, det må være lov å være litt urealistisk.  Og hvis ikke drømmene, målet går i oppfyllelse? : SO WHAT.  Verden går videre. 

Tillat deg og drømme i din hverdag…Du vil bli overasket over hva som kommer til å skje.  Det er drømmerne som har utført de store ting. 

Egil.

 

 

 


Tags

Hareide, Lyn, Stabæk, underbevisstheten, Vålerenga


You may also like

Du kan ikke leve på dine laurbær!

Du kan ikke leve på dine laurbær!

Kip Keino. Om å ta ansvar og ville nok.

Kip Keino. Om å ta ansvar og ville nok.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Er det viktig for deg å ha et sterkt immunforsvar?

Et sterkt immunforsvar er avhengig av en bred variasjon av frukt, grønnsaker og bær hver dag. Det danner grunnlaget for god god helse og energi og overskudd i hverdagen. Lær mer om en smart løsning som jeg og min familie har tatt i 21 år.