Hvordan “Vinnere” og de “som deltar” tenker forskjellig. FRISK/STABÆK.

0  comments

Høsten 2007 hentet ishockeyklubben Frisk Asker to unge canadiske tvillingbrødre, Chris og Cam Abbott til sitt lag.  Da de kom hit fikk de høre at målsettingen var å havne blant de 7-8-9 beste !!

Dette fant tvillingene seg ikke i. De hadde ikke kommet til Norge for å være tabellfyll. De var kommet hit for å vinne noe.  De forlangte at alle medspillere og ledere gikk inn for å vinne.  Sportslig leder Ole Gerhard Haug bekrefter historien og han fikk kjeft av brødrene, og forteller at de ble sure når de snakket om realisme.  De måtte endre målsettingen.

Vinnerkultur ble hamret inn i hodene på alle.  Brødrene gikk foran som gode eksempler.  Laget hevet seg betraktelig – ting begynte å skje – de spilte glimrende – og Frisk Asker kunne hente seriegullet for første gang på 30 år.  GRATULERER.

Når dette skrives er sluttspillet igang.   I Asker og Bærum Budstikke, 22.3. ble Chris Abbott  spurt om mulighetene i sluttspillet.     Chris: ” Jeg spår mer jubel.  Jeg mener vi kan vinne sluttspillet. Vi har et lag med massevis av ferdigheter – et dypt lag.  Og talentet til mange av spillerne i dette laget går ikke å lære bort.  Vi (han og broren Cam) ble raskt imponert da vi kom hit. Og vi er mer imponert nå.  De unge guttene på laget har prestert utrolig denne sesongen.” 

Journalist Strømnes i Budstikka spurte videre: “Det er vel kanskje unødvendig å spørre om hva målet ditt er for sluttspillet?”   Chris: “Thats right”.

Om Frisk vinner sluttspillet vet vi ikke i dag – det blir spennende.  Frisk tør i alle fall å tenke tanken, de tør å si det, målet er krystallklart.  Og hvis de ikke vinner? “So what”  Det er i alle fall ikke noe galt med innstillingen. 

Det kan være interessant å sammenligne innstillingen til Frisk med fotball-laget Stabæk. De hadde som målsetting 2007 å bli blant de syv beste.  De ledet tabellen frem til sommeren men torte aldri ” å gå for gull”, torte aldri å nevne det, og Stabæk fikk sølv til slutt.  En bra prestasjon, men de tapte gullet.

I Budstikka 3. mars presenterer de målsettingen for 2008:  

 1: Å nå cupfinalen. (var i semifinalen i fjor og vil delta  i finalen i år – snakker ikke om å vinne den ) 

2: Gruppespill i UEFA-cupen. ( å få spille  (delta ) med de store – ikke å vinne) 

 3: Plass på øvre halvdel i tippeligaen. ( samme som i fjor –  delta,  å bli blant de 7 beste)    !!!!!!!!!

I Bustikka er treneren opptatt av alle andre lags voldsomme satsing, og at det vil bli trangt på øvre halvdel av tabellen.  Han nekter å snakke om  gull ( som ifjor ).  Han mener at gutta overpresterte (!!!!) ifjor.  Han mener at Stabæk ikke kan vinne gull før de får den nye Fornebu Arena, med større ressurser. .!!!!!   På lang sikt er målet å bli en “topp-fire-klubb”……….

Hvorfor tør ikke Stabæk å ha brødrene Abbotts innstilling, og måte å tenke på ??.   Klarte Stabæk å få sølv ifjor, kan de vinne gull i år. Fotball er en tilfeldig idrett. (Drillo) (Drillo trodde faktisk at Norge kunne vinne VM-gull)  De som har den rette innstillingen og “tror på at ting er mulig”  får oftere stang-inn, enn stang-ut. 

 Fotballklubben Start var best hele sesongen for noen år siden, men de fikk ikke lov til snakke om  gull, eller tro på gull av ledelsen i klubben..  Dette ble gjentatt hele sesongen.  I den avgjørende kampen mot Fredrikstad dominerte de fullstendig og burde ha vunnet etter spill og sjanser,  men  fikk de  4 stang-ut,  og tapte gull. (selvoppfyllende profeti – loven om tiltrekning)

Jeg er helt sikker på at fotballspillerne i Stabæk ikke trener så mye som de gjør med sitt talent for at målet er å være “tabellfyll”  Jeg tror ikke sponsorene synes det er gøy å sponse et lag med målet : “å være tabellfyll”  Vi publikummere vil heller ikke at vårt lag skal være “tabellfyll”.  Vi vil se et lag med en eneste innstilling:  Å VINNE !.  Vi vil akseptere at de ikke lykkes, men ikke at de planlegger “tabellfyll” på forhånd.

(les min blogg ” Den universielle lov” av 17. sept. 2007, hvor jeg leker meg med tanken som trener for Stabæk Fotball)  ( les også “Miracle on ice” 24. sept. 2007 –  og Bloggen av 31. jan Om høye målsettinger/Nils Arne Eggen- og finn frem bloggen(e) om den danske håndballtrener Ulrik Wilbæk))

Til deg som nå snart skal ha en fortjent påskeferie:  IKKE LA DEG LEDE AV FOLK SOM VIL AT DU SKAL VÆRE TABELLFYLL.  Bland deg med vinnere.  Bland deg med folk  som tror at ting er mulig og stimulerer deg til suksess.  Sett deg “hårete mål”  Tenk STORT og STORE ting vil skje deg.   Husk: Loven om tiltrekning.  “The law of attraction.” Ha en praktfull påske.  Les noe mer enn bare Krim.  Trim og spis masse frukt og grønt.

God Påske    .     Egil.


Tags


You may also like

Du kan ikke leve på dine laurbær!

Du kan ikke leve på dine laurbær!

Kip Keino. Om å ta ansvar og ville nok.

Kip Keino. Om å ta ansvar og ville nok.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Er det viktig for deg å ha et sterkt immunforsvar?

Et sterkt immunforsvar er avhengig av en bred variasjon av frukt, grønnsaker og bær hver dag. Det danner grunnlaget for god god helse og energi og overskudd i hverdagen. Lær mer om en smart løsning som jeg og min familie har tatt i 21 år.