Hvorfor “vinnere” vinner.

0  comments

Vel overstått sommer til alle dere mine lesere.  Nå er det på tide å komme igang igjen.  Sommeren var flott for de fleste av oss, og de oympiske sommerleker gav oss idrettsinteresserte mange gode opplevelser.  Norge hadde mange flotte utøvere med blandede resultater. Medaljer er bra men det er gullet som teller.

Mest populært var nok håndballjentenes seier  over Russland.  Vi fikk se norsk idrettsglede og  dyktige norske  individualister ledet  av fenomenale Marit Breivik , kontra en humørløs sint russisk trener med vettskremte russiske jenter som forsvarte seg.   Håndballjentene viste idrett og glede på sitt beste.

OL-gullene til Tufte og Torkildsen var også imponerende.  Ja de var rett og slett fantastiske.  Legg merke til at alle disse 3 gullmedaljene kom etter uttalte konkrete mål.  De torte å tenke tanken på forhånd.  Ingen av disse ville ha vært fornøyd med sølv. De hadde forstått at man må tørre å ha høy målsetting, og å tørre å si det.

Min padlevenn Eirik Veraas Larsen  hadde også gull som mål – men klart det ikke.  Han aksepterte det, men planla det ikke på forhånd. Han møtte en motstander som var bedre denne dagen og fikk sølv.  Sølv er bra, men sølv  er en trøstepremie for den som ikke vinner.  

 Som jeg har sagt mange ganger før: “man vinner ikke sølv – man taper gull”  OG: “Den som sier han vinner sølv – vil alltid forbli en taper”.

Mange reagerer på disse uttalelser, men alle ville sagt det samme dersom Torkildsen, Tufte og håndballjentene også hadde fått sølv.  

 Husk det også i din hverdag.  Enten får du solgt varen, eller ikke.  Enten får du jobben du søker, eller ikke.  Du kan ikke leve av andreplasser.  Sett krav til deg selv.  Vær aldri helt fornøyd med “nesten-resultater”.  Bestem deg for å nå de mål du setter deg.

Andreplasser og sølvmedaljer er veldig bra prestasjoner, men de er ikke fantastiske.  Ordet fantastisk tilhører vinnerne.  Sørg for at du aldri “vinner” andreplasser.  Aksepter dem, la andreplasser bli en erfaring og inspirasjon slik at du neste gang vinner.

EN SOM GIR OPP, VINNER ALDRI.  EN VINNER GIR ALDRI OPP.

Egil

 

 


Tags


You may also like

Du kan ikke leve på dine laurbær!

Du kan ikke leve på dine laurbær!

Kip Keino. Om å ta ansvar og ville nok.

Kip Keino. Om å ta ansvar og ville nok.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Er det viktig for deg å ha et sterkt immunforsvar?

Et sterkt immunforsvar er avhengig av en bred variasjon av frukt, grønnsaker og bær hver dag. Det danner grunnlaget for god god helse og energi og overskudd i hverdagen. Lær mer om en smart løsning som jeg og min familie har tatt i 21 år.