Individuelle ferdigheter. BLI BEST PÅ DET DU ER BRA PÅ.

0  comments

I mine foredrag ber jeg mennesker, spesiellt ungdom en ting. Sørg for at du blir best på det du er bra på.  Når du er best på det du er bra på, da blir du en “etterspurt vare”  Å være best på det du er bra på, og å ta ansvar, samt  å yte det lille ekstra, er noe mennesker, medarbeidere, medspillere, arbeidsgivere og trenere legger merke til.  Da  blir du verdifull.

 I min bok “Det sitter mellom ørene” (2002 Utsolgt) skriver jeg på side 53 om “Individualisten satt i et system”  – Sitat: ” Jeg har siden 1972 foredratt at fotball ikke er lagidrett, men individuell idrett satt i  system.  Fotball er 11 dyktige individuelle utøvere, med forskjellig spisskompetanse,  som utfører sine ferdigheter sammen med andre, i samsvar med trenerens spillesystem og strategi mot et felles mål.”

Litt lenger ned på side 53: Sitat: ” Mennesker som oppfatter seg som lagidrettsmenn, kan finne på å gjemme seg bak  dyktige medarbeidere.  De er redde for å ta ansvar, sender pasninger på tvers og gjør sjelden feil.  Et lag med slike utøvere kan aldri vinne.  Typisk for lagidrettsmenn er at de aldri utvikler spesielle individuelle ferdigheter. De trener ikke, de blir trent!  Alt for mange norske norske fotballspillere er teknisk ikke gode nok.  Derfor taper vi flere viktige kamper enn vi vinner.

Sist lørdag tapte Norge en viktig kamp mot Tyrkia.  Jeg så på kampen og opplevde igjen at de norske rett og slett var individuellt for dårlig.  Ikke bare keeperen – men så godt som alle elleve.  I tillegg hadde en viktig   norsk spiller vært syk/skadet  og uten kamptrening i en måned, men fikk allikevel spille hele kampen. (?)

Det minner meg om 2 gode sitater fra suksesstreneren Nils Arne Eggen:

1: “Det hjelper ikke uansett hvordan vi spiller, hva slags system vi har, så lenge spillerenes individuelle prestasjoner er for dårlig”

2: “Ingen grupper eller samfunn har  overlevd uten dyktige enkeltindivider”

Tidligere landslagstrener, nå tv-kommentator Nils Johan Semb:

” Gode spillere er alltid den viktigste faktoren for at en fotballklubb skal lykkes”

Derfor igjen:  “BLI BEST PÅ DET DU ER BRA PÅ”  og verden ligger åpen for deg – uansett hva du arbeider med — og det er ditt ansvar… 

Ha en praktfull uke….


Tags


You may also like

Du kan ikke leve på dine laurbær!

Du kan ikke leve på dine laurbær!

Kip Keino. Om å ta ansvar og ville nok.

Kip Keino. Om å ta ansvar og ville nok.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Er det viktig for deg å ha et sterkt immunforsvar?

Et sterkt immunforsvar er avhengig av en bred variasjon av frukt, grønnsaker og bær hver dag. Det danner grunnlaget for god god helse og energi og overskudd i hverdagen. Lær mer om en smart løsning som jeg og min familie har tatt i 21 år.