Ingen blir bedre av kjeft.

1  comments

kjeft1Marit Breivik: “Ingen blir bedre av kjeft.”

Tenk om norske fotballtrenere kunne lære litt av Marit Breivik.

For åpen scene, midt i beste TV sendetid klager trenerne på sine spillere i eliteserien.  

Spillende trener, Martin Andresen i Vålerenga slakter medspillere.  Direkte TV-bilder viser et ansiktsuttrykk og kroppspråk som kan skremme vettet av hvem som helst.  Fotball ser ikke gøy ut.  

Trener Ketil Rekdal i Ålesund kritiserer sine egne med: “en prestasjon av mine spillere å tape mot Bodø-Glimt”. For ikke mange uker siden fikk en Ålesund-spiller kjeft på direkten  så ljomet i hele Norge. 

Andresen og Rekdal er desverre ikke alene.  Mange eksempler kan hentes frem.  Det verste er at en rekke trenere i aldersbestemte klasser ser   “og lærer”  Etter å ha vært “far”, på sidelinja – og faktisk også tilstede på det flotte arrangementet Norway Cup på Ekeberg ved flere anledninger  er en rekke skremmende situasjoner mellom trener/utøver opplevd.

Er Viking, Ålesund, Vålerenga blitt bedre med lederstilen??  Det er interessant at en profesjonell fotballjournalist i Aftenposten (Robert Veiåker Johansen ??)  for noen uker siden  kritiserte kvaliteten på norsk fotball til å være så dårlig at han vurderte om det var verdt å kaste bort fritiden på det.

Hva med forbilderollen?    Skal det ikke kjeftes ?   Skal ikke utøvere, medarbeider, barn tåle kritikk.?  Skal ikke Synnøve Svabø ha kritikk for det de fleste mente,  at hun ødela hele GrandPrix-festen fra Moskva med med sine slurvete kommentarer ?

Selvfølgelig kan  det kjeftes og kritiseres. Taushet er det verste for en medarbeider , et barn, en idrettsutøver eller radioreferent. Kjeft/kritikk skal gis direkte til vedkommende der og da, ikke på et fellesmøte i slutten av uke. Kjeft/kritikk skal gis internt, ikke bli utlevert i media.  Det er mange måter å si at man ikke er fornøyd på.

Ros skal også gies der og da, men ROS kan godt gjentas på fellesmøte eller til media.

Kjeft skal gå på sak, ikke på person.:

” jobben du gjorde var for dårlig, du er bra – jeg tror på deg, prøv igjen – neste gang klarer du det”

De trenere som virkelig har skapt internasjonale resultater i Norge tilhører ikke kjefte/smell-kulturen.  Heller tvert imot:  De har satt krav,  skapt trygghet,  kritisert på sak,   gitt ros til person, skapt “tro-kultur” og  motivert utøvere  til ekstreme prestasjoner.

Våre flotte håndballjenter er ikke Verdens-, europa- og olympiske mestere fordi de har fått mye kjeft…

Vår fantastiske spydkaster Andreas Torkildsen  kaster ikke spydet til 2 stk OL-gull av frykt for kjeft, nei han kaster spydet av ren idrettsglede.

Jeg vil bare minne om BESTEMORS LOV:

” GI BARNA KJÆRLIGHET NÅR DE MINST FORTJENER DET”

Nyt maiværet..        Egil.


Tags


You may also like

Du kan ikke leve på dine laurbær!

Du kan ikke leve på dine laurbær!

Kip Keino. Om å ta ansvar og ville nok.

Kip Keino. Om å ta ansvar og ville nok.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

  1. …så sant..så sant…og strø om seg med ros og alltid se muligheter er visdom på høyt nivå..og lederstil som bør kreves av toppleder enten i idrett eller “bisniss”…..strø glitter på hverdagen er mottoet mitt..

    ..miamor…

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Er det viktig for deg å ha et sterkt immunforsvar?

Et sterkt immunforsvar er avhengig av en bred variasjon av frukt, grønnsaker og bær hver dag. Det danner grunnlaget for god god helse og energi og overskudd i hverdagen. Lær mer om en smart løsning som jeg og min familie har tatt i 21 år.