Ingen mål = ingen resultater. Mål = resultater.

0  comments

Jeg viser igjen til min blogg av 31. januar ( klikk under Archives på høyre side) Fotball-laget Vålerengas sesong i 2008 viser “Loven om tiltrekning” i praksis. Vålerenga satte ingen krav til resultater i år, og havnet langt ned på serietabellen. (holdt nesten på å havne i nedrykkstriden )

Når det etterhvert gikk dårlig i serien ( som bestilt på forhånd) ble de enige om å satse på å vinne Cup-finalen og Kongepokalen. Energier ble skapt, tankemønsteret endret seg hos samtlige spillere, offensiv holdning ble mobilisert mot : et klart, konkret, høyt, bevisst og tidsbestemt mål. Vålerenga rundspilte norges beste lag Stabæk fullstendig i finalen og vant fortjent. Igjen fikk vi se: “Loven om tiltrekning” i praksis, eller “et selvoppfyllende profeti”, om du vil. Det viser hvilken kraft, kunnskap og fotballintelligens som kan hentes frem når målet er klart og vilje mobiliseres, og man skaper en tro på ” at ting er mulig”.

Hvorfor er fotballtrenere så redde for å komme med konkrete mål ? Vi kan forvente uttalelser som : “Vi tar en kamp av gangen” “Vi bygger stein på stein” og “så får vi se hvordan det går til slutt”, når de om ikke lenge vil bli spurt om mål for sesongen 2009.

I Aftenposten lørdag 15. november ble 14 av landets beste fotballspillere, spurt om hva som var målet kommende sesong. Kun en spiller hadde et skikkelig mål. Vegar Bjerke som nettopp hadde rykket ned med Ham Kam svarte: “JEG SKAL BIDRA TIL AT HAM KAM SPILLER I TIPPELIGAEN IGJEN I 2010.”

De 13 andre spillerne hadde “tåkete” utydelige, intetsigende svar.. Dette er spillere som minst har en million kroner i årslønn. Er det kanskje derfor norsk fotball forblir på et middelmådig nivå ? Trenere og spillere uten konkrete mål.

Er det derfor norsk fotball domineres fullstendig av utlendinger med helt andre målsetninger ?

De har klare mål, nemlig å komme seg videre ut i en større fotballverden.

Sørg for at du lever et liv hvor du tør å sette deg mål, hvor du tør å prøve og feile. Ikke vær redd for mislykkes. Prøv igjen. Ingen blir bedre av ” å sitte på benken” Sørg for at du opplever noe mens du lever. Ikke dø som denne mannen:

There was a very cautious man

who never laughed or cried.

He never risked, he never lost, he never won nor tried.

And when one day he passed away

his insurance was denied,

for since he never really lived,

they claimed he never died. !!

EGIL…………………


Tags

kongepokalen, målsetting, Stabæk, Tippeligaen, Vålelrenga


You may also like

Du kan ikke leve på dine laurbær!

Du kan ikke leve på dine laurbær!

Kip Keino. Om å ta ansvar og ville nok.

Kip Keino. Om å ta ansvar og ville nok.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Er det viktig for deg å ha et sterkt immunforsvar?

Et sterkt immunforsvar er avhengig av en bred variasjon av frukt, grønnsaker og bær hver dag. Det danner grunnlaget for god god helse og energi og overskudd i hverdagen. Lær mer om en smart løsning som jeg og min familie har tatt i 21 år.