Integritet. Tør å si ifra.

0  comments

Denis Waitley: INTEGRITETENS GRUNNPRINSIPPER:

En person med integritet forsvarer sine overbevisninger også under sterkt sosialt press.  Personen tør å si ifra.  Ikke gi deg når du vet du har rett.   Waitley beksriver følgende historie:

Det var operasjonsykepleierens første dag på jobben.  Et velrenomert sykehus og en underlivsoperasjon.  En operasjonssykepleiers ansvar er blant annet å holde oversikt over hva slags instrumenter og materialer  som blir brukt under operasjonen, og sørge for at alt blir fjernet fra pasienten før såret lukkes.

Da kirurgen gjorde seg klar til å sy igjen snittet, gjorde hun ham oppmerksom på at han bare hadde fjernet elleve tamponger.  “Vi brukte tolv, vi må finne den siste,” sa hun.  “Nei, jeg har fjernet alle,” sa kirurgen bestemt. “Gjør deg klar til å lukke såret”.   “Nei”, sa sykepleieren, “vi brukte tolv tamponger”   “Jeg tar ansvaret,” sa kirurgen strengt. “Tråd, takk.”  “Nei, De kan ikke sy igjen såret ennå, sir, ” sa sykepleieren sint.  “Tenk på pasienten!”   Kirurgen løftet foten og viste hvor han hadde gjemt den tolvte tampongen. “Du kommer til å klare deg fint både her og på andre sykehus”, sa kirurgen.


Tags


You may also like

Du kan ikke leve på dine laurbær!

Du kan ikke leve på dine laurbær!

Kip Keino. Om å ta ansvar og ville nok.

Kip Keino. Om å ta ansvar og ville nok.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Er det viktig for deg å ha et sterkt immunforsvar?

Et sterkt immunforsvar er avhengig av en bred variasjon av frukt, grønnsaker og bær hver dag. Det danner grunnlaget for god god helse og energi og overskudd i hverdagen. Lær mer om en smart løsning som jeg og min familie har tatt i 21 år.