Konsentrer deg om det ekte.

0  comments

positiv-tenking.jpgAlt for mange mennesker bruker alt for mye energi på negative ting: “Tenk hvis jeg ikke klarer det”.   “Det kommer aldri til å gå”  “Jeg har aldri klart det før”  “Jeg kommer til å gjøre det dårlig på eksamen”  “Jeg er syk, trøtt og sliten,og orker ikke noe”

Si aldri til deg selv hva du ikke må  gjøre.  Hvis du hele tiden tenker på  hva som kan gå galt eller hva slags situasjon du kan havne i dersom du mislykkes, vil du sjelden oppnå et tilfredstillende resultat.  Du får som du tenker.   Denis Waitley gir følgende gode råd:

1: Legg vekt på det positive ved din helse. Dvel ikke for mye ved dine plager – det vil bare gjøre det vanskeligere å bli kvitt dem.

2: Les om andre som har lykkes, men la deg ikke friste til å lese om andres tragedier.  Blir du hektet på tabloidpressens grafsing i andre menneskers ulykke, risikerer du bare å bli følelseskald og kynisk.

3: Omgåes flere optimistiske og positivt motiverte personer.  Vennskap bør ikke bare dreie seg om å dele problemer, det bør også dreie seg om å dele løsninger og mål.

4: Legg vekt på det positive i alle dine vennskapsforhold og samarbeidsforold.  Fokuser på det du kan lære av dine venner og kolleger og på gleden du opplever over å være sammen med dem.

5: kvitt deg med dine fordommer, spesielt overfor innvandrere og folk fra andre kulturer. Prøv å være mer åpen og vennlig mot en du tidligere kanskje ikke har følt deg helt vel sammen med på grunn av dine forutinntatte holdninger.

6:Prøv å være avslappet og vennlig uansett hvor sterkt presset  du er.  Ikke kritiser, men vær  hjelpsom på en konstruktiv måte.

7: Sett opp en liste over dine sterkeste ønsker, og skriv ned hvilke fordeler det vil gi deg om du  greier å oppfylle dem.  Ha listen liggende på et godt synlig   sted om dagen. Kikk på den før du legger deg om kvelden.

8:  Kritiser ikke dine medarbeidere  eller underordnede i andres nærvær.  Korriger feil under fire øyne, og prøv i den grad det er mulig å betrakte dem som nyttige erfaringer. Kritiserer du dine underordnede åpenlyst, vil det bare føre til at de blir redde for å  gjøre feil, og slutter å eksperimentere  og tenke nytt.

9: Sett deg dine egne mål i stedet for å sammenligne deg med andre.  Aksepter deg selv som du er, men sett deg hele tiden høyere mål slik at du har noe å strekke deg etter.

10: Betrakt fremfor alt dine ønsker og mål som noe positivt.  Konsentrer deg hele tiden om å forbedre deg, ikke om å unngå å gjøre feil.


Tags


You may also like

Du kan ikke leve på dine laurbær!

Du kan ikke leve på dine laurbær!

Kip Keino. Om å ta ansvar og ville nok.

Kip Keino. Om å ta ansvar og ville nok.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Er det viktig for deg å ha et sterkt immunforsvar?

Et sterkt immunforsvar er avhengig av en bred variasjon av frukt, grønnsaker og bær hver dag. Det danner grunnlaget for god god helse og energi og overskudd i hverdagen. Lær mer om en smart løsning som jeg og min familie har tatt i 21 år.