Lær deg et dikt.

2  comments

Skru av TV – les mer bøker.   70 – 80 % av det du ser på TV er bortkastet både innhold og tid.  Lag deg nye vaner.   Sil ut TV-programmer som  virkelig gir deg noe.  Programmer som lærer deg noe, f. eks  PULS på NRK 1.  Se programmer/filmer som er positive og får deg til le.  Latter er sunt.    Bestem deg for å lese bøker som blir anbefalt.  Les fagbøker som interesserer deg.  Lytt på kassetter og DVDr.  Spill dem i bilen når kjører.   Om igjen og om igjen.  Bestem deg for å avsette 45 min hver dag til å lese.   Les dikt.  Lær deg minst ett dikt utenat.  Diktet kan du legge inn i situasjoner der det passer.  I tillegg til en tale i bedriften, i familen eller blant venner.

Mitt favoritt-dikt er  2 siste vers av  “GRY”, skrevet av Andre Bjerke.   Jeg har brukt  det i flere sammenhenger i årevis.  Gjør det du også.  Lykke til.

Det stiger en fugl fra de sovende trær –

den flyr mot himmelens hvite vær –

to ord om lykke : Du er – du er.

 

Stå opp en dag når ditt hjerte vil –

og vit under morgenens demrende ild:

DU lever idag – det er DU som er til.


Tags


You may also like

Du kan ikke leve på dine laurbær!

Du kan ikke leve på dine laurbær!

Kip Keino. Om å ta ansvar og ville nok.

Kip Keino. Om å ta ansvar og ville nok.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

 1. Hei!

  Setter stor pris på sidene dine! Spesielt at du deler ut gullkorn og gode tips som alle kan bruke! Du er en ekte motivator. Første gang jeg leste om deg var for 22 år siden. Du hadde et innlegg om “den positive tankens kraft”. Hadde gleden av å høre deg i Grieghallen 10.11 nå i år sammen med min kone. Du gjør en veldig god jobb!
  Jeg håper at mine kollegaer kunne få opplevd en tilsvarende seanse en gang!
  Hilsen Ole Johan

 2. Hei. Har bare fått lest noe av det du skriver og kjenner at jeg allerede er motivert, skal lese mer av deg. Du har mye klokt på hjertet, takk for at du deler det med meg.
  Ha en fin dag.

  Hilsen Per.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Er det viktig for deg å ha et sterkt immunforsvar?

Et sterkt immunforsvar er avhengig av en bred variasjon av frukt, grønnsaker og bær hver dag. Det danner grunnlaget for god god helse og energi og overskudd i hverdagen. Lær mer om en smart løsning som jeg og min familie har tatt i 21 år.