Lidenskap er viktigere enn talent og høy gasje.

4  comments

Dette var Peter Mullers ord om norske skøyteløpere da han kom til Norge. Norske skøyteeksperter så ikke et eneste talent etter Johan Olav Koss. Peter Muller sa:”flott å komme til et land med så mange talenter”. Han så talenter over alt ! Hvorfor ? Han “gadd” å se etter dem. Han snakket med dem, lot dem føle seg viktig, og de blomstret. De ble lidenskapelig opptatt av å lykkes, og det ble viktigere det f eks å tjene mest mulig penger.

Fotball-laget fra Sarpsborg rykker nå opp i Eliteserien. Fire av spillerne ble vraket av FFK (Fredrikstad) i fjor som ikke gode nok. De meldte seg inn i Sarpsborg, hvor kameratskapet, idretts- gleden og ønsket om å lykkes ble det viktigste. Alle spillerne har lønn som normale lønnsmottakere og alle har jobb eller studier ved siden av. De ønsker å fortsette denne trenden inn i eliteserien, og høyner ikke lønna før de skaper resultater. Lidenskapen for å prestere er viktigst.

Fotballklubben Stabæk har spilt en dårlig sesong. Treneren meldte overgang til den største konkurrenten midt i sesongen, men fikk allikevel fortsette til tross for dårlige resultater. (i hvilken annen bedrift ville sjefen få fortsette dersom han noen måneder etter skulle begynne hos konkurrenten ?)

Men poenget er: Stabæk går på et 20 millioner kr. underskudd. Årsaken er blant annet at spillerne har skyhøye lønninger før de har vist at de presterer. Den antatte bestemann har over 3 millioner i lønn. Reservekeeperen (som aldri får spille) har en lønn på 1,2 millioner !!!(bra betalt bare for å møte opp)

Lidenskapen for å prestere har totalt forsvunnet. Spillerne har forhandlet seg til, jaget seg til skyhøye lønninger. Jager du skyhøye lønninger, blir du fort fanget av det. Du blir en slave av det og den viktige lidenskapen for jobben forsvinner. Lar du derimot pengene følge etter deg, etter dine prestasjoner, men aldri fange deg, vil du alltid bli deres herre.

Hvis du alltid gjør det du elsker, elsker det du gjør, gjør mer enn du lover, vil du alltid være underbetalt – og slik bør det være. La deg styre av lidenskap, ikke av penger! Skaff deg så mye kunnskap du kan og lær deg så mye du kan. De som gjør mer enn det de får betalt for, vil alltid være etterspurt for sine tjenester.

Still vekkerklokka på ringing en halvtime tidligere. Møt på jobben alltid i god tid før den begynner. Yt det lille ekstra. Vær nøye med helsen din. Trim og spis sunt.

Begrens TV-seingen din til programmer du kan lære noe av og følg med på nyheter for å holde deg oppdatert. Styr unna tabloidpressens sensasjonsoppslag. Snakk med folk som har lykkes, personer du beundrer og ser opp til. Lytt til hva de har å fortelle. Aksepter at du i blant mislykkes. Alle de beste har hatt masse nederlag – og lært av det. Prøv igjen.

Da får du pengene til å følge etter deg. Alt ligger til rette for den som vil nok, yter det lille ekstra, og er lidenskapelig opptatt av å lykkes. Er lidenskapen borte: Skift Jobb.

Egil

Dagens ord:”Du må få pengene til å følge etter deg, men aldri la dem fange deg.


Tags


You may also like

Du kan ikke leve på dine laurbær!

Du kan ikke leve på dine laurbær!

Kip Keino. Om å ta ansvar og ville nok.

Kip Keino. Om å ta ansvar og ville nok.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

 1. Hei!
  Jeg lurer på om det finnes noen plass man kan kjøpe boken din “det sitter mellom ørene”?
  Jeg finner den ingen steder på nett.

  Mvh
  Stine Moberg

 2. Fantastisk blogg, Egil!

  Jeg blir motivert av å lese dine blogger – Alltid “to the point”

  Det er enkelt å være god!;-)

 3. Takker for flott inspirasjon her og på foredrag for SPT i helga. Humør og lidenskap må være med.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Er det viktig for deg å ha et sterkt immunforsvar?

Et sterkt immunforsvar er avhengig av en bred variasjon av frukt, grønnsaker og bær hver dag. Det danner grunnlaget for god god helse og energi og overskudd i hverdagen. Lær mer om en smart løsning som jeg og min familie har tatt i 21 år.