Muligheter – Ærlighet – Integritet -Askeladden.

0  comments

Mulighetene er der hvis man “gidder” å se etter dem.  Uansett hva man steller med.  Min venn Severin, sendte meg forleden følgende gode,  morsomme, men dog tvilsomme historie på mail:

DET VAR EN GANG AT ESPEN ASKELADD KJØPTE EN HEST FRA EN BONDE FOR TJUE TUSEN KRONER,  BONDEN LOVET Å LEVERE HESTEN DAGEN ETTER.

DAGEN ETTER KOM BONDEN PÅ DØRA OG SA AT DESSVERRE, HESTEN HADDE DØDD OM NATTEN.   –   “DET ER GREITT,” SA ESPEN.  “BARE GI MEG PENGENE TILBAKE”

“KAN IKKE”, SA BONDEN, ” JEG HAR ALLEREDE BRUKT PENGENE”     “JA – SÅ GI MEG SKROTTEN” SA ESPEN.     “HVA SKAL DU MED DEN”, SPURTE BONDEN.    “JEG SKAL BRUKE DEN SOM PREMIE I EN LODDTREKNING”     ” MEN DET ER VEL INGEN SOM VIL KJØPE LODD PÅ EN DØD HEST,” SA BONDEN.     “KLART DET ER”, SA ESPEN, “JEG SKAL BARE UNNLATE Å NEVNE AT HESTEN ER DØD”

NOEN UKER SENERE MØTTES  BONDEN OG  ESPEN PÅ GATA.   BONDEN SPURTE HVORDAN DET HADDE GÅTT MED DEN DØDE HESTEN. 

“GANSKE BRA”, SA ESPEN.   “JEG SOLGTE 500 LODD A TUSEN KRONER  OG  TJENTE  KR 499000.”       “JØSS” SA BONDEN, “MEN VAR DET INGEN SOM KLAGDE?”

“JO,  HAN SOM VANT.   DERFOR FIKK HAN TILBAKE SIN TUSENLAPP.”

Espen Askeladd, var lur, han så muligheter, unnlot å fortelle hele sannheten, og tjente penger.  Er det slik   folk i finansverden  har drevet slik at det  til slutt  kollapset ?  Er vi mennesker  helt ærlig når vi  selger våre varer og tjenester.?  Er politikerne helt ærlige når de bedriver sin politikk.? 

 Utrolig nok har voksne politikere i mer enn en måned brukt masse energi på debatten rundt bruk av hijab i politiet.  Er det noen som lyver ? Noen som ikke er ærlige?  Noen som unnlater å fortelle sannheten. ?   Når  etablerte politikere kan kaste bort så mye tid,  på diskusjoner , debatter og energi om  hijab-saken, og å være så uenige , p g a dårlig eller feil informasjon/kommunikasjon, da er det ikke rart at det er “krig i verden”. 

 Hvis samvittigheten er dårlig, oppstår det vonde, ekle følelser, og da er det fort gjort å bli sykemeldt.   Kanskje skulle flere på stortinget vært “sykemeldt” i disse tider, slik at de som møter på jobb kunne bli enige og dermed løse viktige saker,  på tvers av en rekke partipolitiske grenser.   Ikke bare sitte å “hakke” på hverandre.   Kanskje har norsk politikk også godt av  Obamas uttrykk: “CHANGE”

Min kloke kone Tone har et flott ordtak:

 “” HVIS DU  SNAKKER SANT – KAN DU GLEMME HVA DU HAR SAGT.””

Egil….


Tags

Askeladd, ærlighet, Espen, integritet, muligheter


You may also like

Du kan ikke leve på dine laurbær!

Du kan ikke leve på dine laurbær!

Kip Keino. Om å ta ansvar og ville nok.

Kip Keino. Om å ta ansvar og ville nok.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Er det viktig for deg å ha et sterkt immunforsvar?

Et sterkt immunforsvar er avhengig av en bred variasjon av frukt, grønnsaker og bær hver dag. Det danner grunnlaget for god god helse og energi og overskudd i hverdagen. Lær mer om en smart løsning som jeg og min familie har tatt i 21 år.