Om å akseptere (igjen) + Stabæk – Visjon.

0  comments

sporsmal2.jpgJa ja ja.. Det blir ikke alltid som man har tenkt.  Bloggen min av om Frisk Asker og Stabæk ble en story i Budstikka før påske, med den “negative” overskriften:  Egil Søby ANKLAGER Stabæk for å være feige !!!!

Hvis du nedenfor leser mitt stykke (10. mars)  anklager jeg ikke noen for feighet. Jeg stiller bare et spørsmål om hvorfor ikke Stabæk har en høyere målsettning, og sammenligner med ishockylaget Frisk Asker.  (les selv nedenfor)  At  journalisten i Budstikka, eller kanskje “desken” i Budstikka måtte vinkle overkriften negativt er trist, men sant.  Men som jeg skriver i neste blogg  ..(25. mars)  DET ER BARE Å AKSEPTERE….

Dette får meg imidlertid  til å  minnes “gamle” tider, tider som gjorde at Stabæk nå spiller i eliteserien.  Den gangen de virkelig torte og ha “hårete mål” som ga resultater.  I min bok “Det sitter mellom ørene” (2002-utsolgt) skriver jeg et kapittel om visjoner.  Blant annet:

Sitat:

  “”STABÆK – VISJON.  Entusiasten og den kjente visjonære Stabekkmannen Ingebrigt Steen Jensen tok i 1990 med seg noen venner fra Stabæk og reklamebransjen og bestemte at de ville føre Stabæk til topps i norsk fotball.  Visjonen og arbeidsprogrammet var: Stabæk på Ullevål, cupmester 1995. 

 Stabæk lå midt på tabellen i 4. divisjon og spilte mot Snarøya og Bygdøy da de satt og fantaserte.  Målet var etter alle andres mening helt urealistisk.  Eksperter mente de var gale.  Gruppen av entusiaster la opp en strategi, lagde delmål, skapte en kultur og fikk folk til å ta ansvar.

Voldsomme energier ble utløst.  De skapte en “tro på at det er mulig”-kultur.  Jeg hadde gleden av å bli spurt om å hjelpe til foran en viktig opprykkskamp mot Os, som de vant.  De kom til eliteserien, og ved en senere anledning  har jeg også vært inne i klubben med noen “visdomsord” i en sesong hvor de lå nesten sist etter halvspilt serie. 

Stabæk vant cupfinalen mot Rosenborg tre år etter planen, og har vært et etablert eliteserielag siden 1995, og er i dag ett av Norges beste fotballag.  Visjonen fra 1990 ble skikkelig forankret i et fotballmiljø.  Det urealistiske ble ufarligjort og ble realistisk.  Stabæk klarte det. “”

I dag kan vi bare si gratulerer.  Fra 4 divisjon til tippeligaen, til Norgesmesterskap, bronse og sølvmedaljer i serien og UEFA-cuptriumfer.  Fra 10-12 lag i yngres avdeling til over 60 i dag, med en landets beste junioravdelinger. Fra null ansatte til mer enn 50 personer på heltid. Fra 17 betalende tilskuere til over 5600 i snitt på hjemmekamper.  Og fra syv morkne benkerader på den ene siden av Nadderud Stadion til nå snart, Nord Europas kanskje flotteste anlegg både for fotball, konserter og alle andre typer arrangementer, med tak for  helårig bruk.

happypeople1.jpgHemmeligheten er som de selv sier i heftet “Dette er Stabæk” :  “et glødende engasjement og det skapes alltid av en faktor: AT NOK MENNESKER VIL DET SAMME SÅ STERKT OG SÅ SAMSTEMT AT DE IKKE ER TIL Å STOPPE.”

Derfor ville det vært hyggelig og mer inspirerende  for oss “fans” om treneren og spillerne  nå i 2008 hadde tort å si det samme. “Med sølv i fjor er det vårt mål og vinne gull i år”

  Stabæks uttalte hovedmål i sin “skrytebok” holder mål: 1: Vi skal være et lag som er etablert helt i toppen av norsk fotball.  Vi skal vinne Tippeligaen og cupen jevnlig  og spille Europacup hvert år.

Bravo.  Egil..


Tags


You may also like

Du kan ikke leve på dine laurbær!

Du kan ikke leve på dine laurbær!

Kip Keino. Om å ta ansvar og ville nok.

Kip Keino. Om å ta ansvar og ville nok.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Er det viktig for deg å ha et sterkt immunforsvar?

Et sterkt immunforsvar er avhengig av en bred variasjon av frukt, grønnsaker og bær hver dag. Det danner grunnlaget for god god helse og energi og overskudd i hverdagen. Lær mer om en smart løsning som jeg og min familie har tatt i 21 år.