Om å se resultatet ferdig, før du begynner.

1  comments

waltandmikkey.jpgMange nordmenn har vært i Florida.   Sett Orlando, vært på Epcot-senteret, MGM studios og Disneyland.   Et utrolig stort og vakkert område.  Fantastiske fornøyelsesparker, hoteller, restauranter og annen infrastruktur for 1,5 mill. fastboende mennesker med plass til hundretusener av turister. 

For mange år siden fløy Walt Disney over området som da bare besto av våtmarksområder, sumper, og annen verdiløs mark.  Den gangen bodde det bare 25000 mennesker på stedet.  Han ba sine ansatte om å kjøpe hele området.  De lurte på hva han ville med det verdiløse (!) landområdet.   Walt Disney satte igang sine planer og det utviklet seg til hva det er i dag.   Et fantastisk sted. 

 Walt Disney døde mens utbyggingen fant sted, og ved den offisielle åpning ble hans kone konfrontert med at det var synd at ikke Walt fikk se området før det var endelig ferdig.Hun svarte: ” DERE HAR IKKE FORSTÅTT NOE,   WALT SÅ DETTE LENGE FØR HAN BEGYNTE PÅ DET”.

De med suksess, vinnerne, uansett hva de steller med, har evnen til å se det ferdige resultat før de går løs på projektet.  Den nye norske Opera i Oslo som åpnes nå i april, var ferdig hos arkitektene før spaden ble satt i jorda. 

Som idrettmenn hadde jeg og mine kamerater mange internasjonale plasseringer og sølvmedaljer før vi traff fantastiske Stein Johnson. Som unge utøvere hadde vi ikke tort å tenke tanken på å slå russere, ungarere, øst-tyskere m fl.   Han så potensiale vi hadde, og sa til oss i den kommende “Gullfireren” på en treningsleir på Sundvollen høsten 1967 ett år før OL i Mexico: ” Gutter, dere er Olympiske mestere allerede nå dere”   “Dere må tørre å være det i hjernen idag, “i ditt indre”, det dere ønsker i fremtiden”.  

 Vi  jobbet med tanken.  Snakket om det.  Skrev plakater. Visualiserte det.  Trodde på det.  Trente selvfølgelig knallhardt.   Vi ble Olympiske mestere ett år senere.

“Believing is seeing”               W.W.Dyer: “Du vil se det – når du tror på det”

dreams.jpgSannheten blant de største drømmerne, de med virkelig suksess, er at de “ser” det lenge før oss andre.  Thomas Alva Edison så lyspæren gløde/lyse ” i sitt indre” lenge før han satte igang og gjorde ca. 10000  mislykkede forsøk før den lyste.  En journalist spurte underveis hvorfor han ikke ga opp å prøve, når han beviselig der og da hadde hatt over 9500 fiaskoer. 

 Edison svarte: ” Jeg har ikke hatt over 9500 fiaskoer, jeg har med suksess funnet ut over 9500 måter  på hvordan jeg ikke får lys i pæra”.  Edison lærte av sine feil, trodde på målet, var tålmodig og hadde vilje og selvdisiplin.

“En som gir opp vinner aldri- en “vinner” gir aldri opp”

makingmoney1.jpgSe deg selv lykkes i jobben din, lykkes i skolearbeidet ditt, lykkes i studiene dine,  lykkes i samlivet ditt med andre, lykkes i fritiden din, lykkes i hobbyen din, lykkes idretten din, lykkes med økonomien din, lykkes med huset du ønsker deg, lykkes med bilen eller båten du gjerne vil ha,  lykkes med ……o s v.   Tillat deg å se din positive fremtid, og energier skapes.  Skriv ønskemålene ned.   Ingen stopper den som vil nok og tør å tenke tanken. Gi aldri opp – livet er fantastisk.

Lykke til.   Egil.


Tags


You may also like

Du kan ikke leve på dine laurbær!

Du kan ikke leve på dine laurbær!

Kip Keino. Om å ta ansvar og ville nok.

Kip Keino. Om å ta ansvar og ville nok.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

  1. Det er så bra det du skriver!Takk for inspirasjon og motivasjon!

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Er det viktig for deg å ha et sterkt immunforsvar?

Et sterkt immunforsvar er avhengig av en bred variasjon av frukt, grønnsaker og bær hver dag. Det danner grunnlaget for god god helse og energi og overskudd i hverdagen. Lær mer om en smart løsning som jeg og min familie har tatt i 21 år.