Team – Miljø – Forbilder!

0  comments

HEMMELIGHETEN ER Å LÆRE AV DE BESTE.

I min bok “Det sitter mellom ørene” (2002-utsolgt) skrev jeg et kapittel om verdien av å være i riktig miljø.  Min klubb, Tønsberg Kajakk Klubb har i år 75 års jubileum, derfor dette sitat fra boken som en hyllest. Sitat:

Denne boken handler om å omgåes de rette menneskene. Om riktig “valg” av foreldre, riktig “valg” av lærere, trenere, nabostrøk og sosialt miljø. Om å sette seg mål og ta konsekvenser av det.

Jeg var ekstremt heldig med valg av foreldre og ekstremt heldig med valg av treningsmiljø i min kajakklubb. Klubbhuset ble stedet jeg alltid var når jeg ikke var hjemme. Alle hadde egen nøkkel til klubbhuset med tilhørende treningsrom. Vi trente, leste lekser og hadde fester med dans og moro der.

I klubben var det “noen gamle” som hadde deltatt i Olympiske leker i Helsingfors i 1952. De hadde internasjonal erfaring og fart i kajakken. Den viktigste i klubbmiljøet var Rolf Olsen. Han fikk 6. plass i OL i Roma i 1960 og tilhørte den internasjonale eliten. Det å få trene med han fra jeg var 15 år gammel ga grunnlaget for min karriere.

Det handlet om å sette seg høye mål, og om å ta konsekvensene av det. Hardt arbeid. Og like viktig, jeg hadde en jeg kunne ETTERLIGNE. Han lærte meg å bryte smerteterskelen. Miljøet gjorde at vi i vår lille klubb i kjølvannet av Rolf fikk flere padlere på internasjonalt høyt nivå. Vi fikk gullmedaljer i EM,VM og OL samt mange sølv og bronsemedaljer.

Rolf var utrolig til å stimulere oss. Han gjorde oss gode, som igjen gjorde at han ble bedre. Vi støttet hverandre, presset hverandre, testet fart mot hverandre, og unte hverandre suksess. Vi etterlignet Rolf, vårt forbilde, og tilslutt slo vi han. Rolf Olsen sa det,  vår trener Stein Johnson sa det, Kjell Schou Andreassen sa det, Nils Arne sier det og har fått æren for det, og referer til Kon Fu Tse (400 år f. kr.):

DEN VIKTIGSTE FORUTSETNING FOR Å OPPNÅ FREMGANG OG SUKSESS, ER INDERLIG Å UNNE ANDRE SUKSESS.

Egil.

Ukens Ordtak: “Livet skal ikke begripes, det skal gripes.”


Tags

forbilder, fremgang, miljø, suksess, Team


You may also like

Du kan ikke leve på dine laurbær!

Du kan ikke leve på dine laurbær!

Kip Keino. Om å ta ansvar og ville nok.

Kip Keino. Om å ta ansvar og ville nok.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Er det viktig for deg å ha et sterkt immunforsvar?

Et sterkt immunforsvar er avhengig av en bred variasjon av frukt, grønnsaker og bær hver dag. Det danner grunnlaget for god god helse og energi og overskudd i hverdagen. Lær mer om en smart løsning som jeg og min familie har tatt i 21 år.