Å sette seg MÅL…. DET ER ALDRI FOR SENT.

1  comments

SeilbaatI vårt samfunn kryr det av mål-løse mennesker. De går på jobb og går hjem. Går på jobb og går hjem, og når jeg  spør hva de gjør  på fri-tiden så svarer de:  ” Jeg ser på TV og  jeg hviler” .  Hva i helgene? ” Ser på TV og hviler mye”   I sommerferien ?   “Hviler ekstra mye”   Hva lever du for?   ” Ja, det skulle gjerne også jeg visst !!!!”

Mål er en forutsetning for god helse, sunnhet og energiskapning. Jeg sagt det i årevis,  og sier det igjen,  mål skal  være : KONKRETE,  BEVISSTE, TIDSBESTEMTE, HØYE  OG  SYNLIGE HVER DAG.   Du skal minne hjernen din på dem regelmessig.   Da skapes det kreativitet og energier, som igjen skaper resultater.

Det er aldri for sent å sette seg mål, og å bestemme seg for noe. Uten sammenligning forøvrig med mannen i følgende historie, vil jeg  at du skal høre den.

Den danske mangemilliardær, skipsreder og industrieier Mærsk Mc-Kinney Møller, født 13. juli 1913 har alltid vært en ivrig seiler. For tre år siden var han litt misfornøyd (??) med sin enorme seilebåt på 73 fot.  Han ønsket seg en ny, litt større og mere moderne båt, med litt  ekstra  plass til flere gjester. Lystbåtverftet tilbød seg  å bygge en ny lekker båt, men måtte ha en byggetid på 3 år.  Mærsk bestilte båten.  Han var da 93 år gammel.
Båten, en luksus Swan 82 fot, verdt den nette sum av 70 millioner norske kroner, ble levert den 13. juli i sommer (2009), på hans 96 års dag.  Mærsk står selv til rors når  han seiler.

Det er utenkelig for Mærsk Mc-Kinney Møller å bruke noe energi på at han er gammel. Han tenker seg ung, frisk, sunn, god helse, godt humør, og lever mens han kan det.

Vi har mye å lære av Mærsk, på vårt nivå.

Tenk deg et godt liv, sett deg mål, og ting vil skje.  Det er aldri for sent.  Loven om tiltrekning virker. Du må visualisere deg selv: å  ha, å være, å eie, å oppleve, før du oppnår.
Just do it.

Egil.


Tags


You may also like

Du kan ikke leve på dine laurbær!

Du kan ikke leve på dine laurbær!

Kip Keino. Om å ta ansvar og ville nok.

Kip Keino. Om å ta ansvar og ville nok.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

  1. Heisann 🙂 Jeg er nå kjempe klar for en ny golf sesong (nå værende hcp 10,8). Og ettersom du har mye peiling på å sette seg mål. Vet du gjerne hva du bør se etter? Jeg har mine mål, men jeg greier ikke skikkelig og ordsette dem. Og vet ikke virkelig om de er realistiske. Vil gjerne jobbe med dette, og finne meg skikkelig mål for golfen. Derfor spør jeg deg om din hjelp, siden det virker som du har god peiling på det å sette seg mål.

    Har da spesifikt mål om å komme meg ned på singel handicaper. Men dette kan da være for lett iforhold til at det ikke er så veldig lang vei og gå. Bruker utrolig mye tid på golf, og har en pro som ser på svingen en gang i måneden nå når det er vinter. Han sa til meg at til neste gang skal jeg sette deg mål til sesongen. Jeg ser da for meg målene, men har de ikke riktig spesifikt foran meg. Og hvordan jeg skal komme der, vet jeg så og si.

    – Anders

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Er det viktig for deg å ha et sterkt immunforsvar?

Et sterkt immunforsvar er avhengig av en bred variasjon av frukt, grønnsaker og bær hver dag. Det danner grunnlaget for god god helse og energi og overskudd i hverdagen. Lær mer om en smart løsning som jeg og min familie har tatt i 21 år.