Den universielle lov.

0  comments

Tillat deg å drømme.  Sett deg konkrete, tidsbestemte høye mål som du gjentar for hjernen hver dag.  Hjernen bearbeider informasjonen og prossesser starter.  Så enkel er hemmeligheten.  

Når jeg møter voksne venner eller pensjonister, er det naturlig og spørre hvordan de har det eller hvordan det går.  Ofte svarer mange: ” Jeg tar en dag av gangen og håper at helsa holder ”  Fotballtrenere blir ofte spurt om målsettingen og hvordan de tror det går.  Svaret er ofte: ” Gull snakker vi ikke om. Vi tar en kamp av gangen og så får vi se hvordan det går”  Eller : Målet er å bli blant de 7 beste. !! 

En trener i Adecco serien: Opprykk er ikke tema.!!(  En annen trener i Eliteserien: Jeg har planlagt  nedrykkskampen i hele vinter. !! ( klubben er  nå i nedrykkposisjon ) De har ikke skjønt kreftene som finnes i den universielle lov.  Det blir som om jeg ligger på en grunnmur, og murer stein på stein, og du kommer forbi og spør om hva det skal bli:   Jeg svarer ” nei  jeg vet ikke. Jeg får se hva det blir til slutt”. !!!

Hjernen skjønner ikke forskjell på fleip eller fakta.  Hjernen forholder seg heller ikke til hjelpeord, kun til konkrete ord.  Jeg vil treffe ( og du treffer) Jeg må ikke bomme.( og du bommer)

Tenk deg følgende Scenario: EGIL SØBY – ny trener i STABÆK våren 2007 – intervjues av journalist.  (kunne vært hvilket som helst eliteserielag)

 Egil Søby, du er trener for STABÆK. Hva er ditt mål som ny trener? “Målet er klart. Vi har så mange gode spillere med spisskompetanse at vi vil vinne serien og cupen.  Fotball er en tilfeldig idrett, og med mine spilleres ferdigheter er det all grunn til å tenke stort.  Vi skal ha det som har kjennetegnet denne klubben i flere år, og brakt Stabæk til eliteserien “hårete mål”.  

Denne tankekulturen skal vi prente inn i spillerenes hoder hver eneste dag.  Det skal ikke komme som noen overaskelse utover høsten når vi nærmer oss seriegull.  Sjansen for å mislykkes er tilstede.  Det er mange gode lag, men vi har et godt lag og vi kan slå dem alle. Med andre ord kan vi vinne oftere enn vi taper. 

Tilfeldigheter og flaks er en avgjørende faktor i fotball.  Stang ut og stang inn.  Noen ganger vil vi ha uflaks og  sikkert tape.  Det må vi akseptere, men det vil aldri rokke oss i troen på GULL.  Vi planlegger ikke nederlag på forhånd.  Det handler om å venne hjernen til suksess.  Alt starter i hjernen.  Alle i laget og miljøet rundt laget skal tenke Gull.   Det skal skapes et forventningspress og det er min oppgave som trener å lære fotballspillerne og leve med forventningspress. 

Her ligger det masse energi.  Alle spillerne er godt trent.  De er i sin beste alder, så det er overhodet ingen grunn til å  ha lavere målsettning en GULL.   Stabæk fotball har ikke ansatt meg som trener for 2 millioner kroner pr år for å ha en målsetting om å komme blant de 7 beste.  Jeg vet at vi  kan, og jeg vet at den universielle lov vil hjelpe oss hvis vi tenker riktig.   Ingen av mine spillere vil få straffetrening eller  natt-trening dersom vi en gang i blant ikke presterer helt på topp.  De skal få lov til å feile.  De skal også  få lov å feire og feste etter seirer utover sesongen.  De skal få nyte det å vinne, og at det er gøy å vinne. 

Vi skal skape den gode følelsen i laget og hos hver enkelt spiller hele tiden ved forskjellbehandling, fordi ingen av spillerne er like av natur.  De har forskjellige behov både fysisk, mentalt, sosialt og økonomisk som de skal få dekket.  Den som behandler mennesker likt, behandler nemlig mennesker ulikt.  

 Alle fotballspillere har en drøm.  Drøm om å spille i eliteserien, kanskje bli proff ute i verden, spille på landslaget for Norge o s v.  Jeg skal hjelpe dem med å nå drømmene sine.  Det er min viktigste oppgave som trener.  Jeg skal lære dem, og gi dem eksempler på hvordan en universielle lov virker.  Forfatteren av Alkymisten, Paulo Coelho, har helt rett når han sier: NÅR DU VIRKELIG ØNSKER DEG NOE, VIL HELE UNIVERSET ARBEIDE FOR AT ØNSKET DITT SKAL BLI OPPFYLT”

Jeg har mange eksempler på at det virker, og denne type trening er vel så viktig som å løpe rundt kjegler, hoppe bukk, trene magemuskler og skuddfot.  Det handler om på forhånd “å se” ballen gå i mål, om på forhånd å se seg vinne gull.  ACT AS IF.   Det handler om Selvoppfyllende profetier”.

Journalist: “Ja, men hvis Stabæk  allikevel ikke tar gull da Egil Søby ?”

svar: “SO WHAT -verden går videre.  Da har vi ikke nådd målet og det må vi akseptere.  Fotball er  jobben vår, og vi går løs på ny sesong. Vi skal ha det kjempegøy, vi skal underholde, og publikum skal kose seg når de ser oss spille på vår nye arena på Fornebu neste år, med samme målsetting som i år: GULL.  Velkommen skal du være….”


Tags


You may also like

Du kan ikke leve på dine laurbær!

Du kan ikke leve på dine laurbær!

Kip Keino. Om å ta ansvar og ville nok.

Kip Keino. Om å ta ansvar og ville nok.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Er det viktig for deg å ha et sterkt immunforsvar?

Et sterkt immunforsvar er avhengig av en bred variasjon av frukt, grønnsaker og bær hver dag. Det danner grunnlaget for god god helse og energi og overskudd i hverdagen. Lær mer om en smart løsning som jeg og min familie har tatt i 21 år.