Det er ingen energi i lave målsetninger.

0  comments

Landslagstreneren i håndball er ikke alene om lav målsetning.  Fotballklubben Vålerenga har nylig forsterket klubben  med 6 ekstra trenere og nye kvalitetsspillere  for 23 mill. kroner. !!!!!!!   Allikevel sier sportsdirektøren til VG 29. januar: ” Vålerenga har ingen konkrete resultatkrav i år ” (?????)    Jeg er ikke så sikker på at alle spillerne, “Klanen” og investorene er fornøyd med at deres “kjæledegger” ikke setter noe krav til resultater.

Det blir akkurat som Brann (Mjelde) i årevis sa at: ” vi legger stein på stein, tar en kamp av gangen, så får vi se hvordan det går tilslutt”   !!!!!  Da tar det over 40 år å bli seriemester.

Alle  som vil lykkes bør ha : KLARE, KONKRETE, TIDSBESTEMTE  og HØYE MÅL.  jfr: Tiger Woods, Muhammed Ali, Arve Tellefsen, Kjell Inge Røkke,  Johann Olav Koss,   Magnus Carlsen (sjakk), Bente Martinsen, Kåre Conradi, Lance Armstrong, Kjetil Andre Aamodt m fl.  ( se også min blogg under Archives,  24. September  “Miracle on ice” )

Alle bedriftseiere  (investorer) har KLARE, KONKRETE, TIDSBESTEMTE og HØYE BUDSJETTER (MÅL).  De har skjønt at det er viktig, for å skape energier og innsats hos de ansatte.  Ingen i forretningslivet kan leve av ” en god plassering “.  Der handler det om å vinne salget, vinne markedsandeler,  vinne en trygg arbeidsplass, tjene penger.  I næringslivet er det ingen andreplasser, ingen sølvmedaljer.  Når du har lyst på en jobb, og søker, vil du ikke bli fornøyd med en annenplass.

I årevis har fotballtrenere hatt “tåkete” uklare målsetninger, og om ikke lenge vil  de svare på journalistenes spørsmål.   Antagelig tør ikke en eneste å si at de går for gull, selv om de tok medaljer i fjorårets serie.

De burde ha lært av han som virkelig  hadde suksess, Nils Arne Eggen.  I “brakka” til Rosenborg var det i årevis en klar målsetning : Å VINNE SERIEGULL.   I tillegg uttalte han flere ganger: “vi kan vinne Champions League”  Det klarte de aldri, men de vant 14 (?)  norske seriegull på rad.  Eggen forsto “loven om tiltrekning” og han skapte “tro på at det er mulig-kultur. ”  Derfor slo Rosenborg flere av verdens beste klubblag på deres hjemmebaner nede i Europa.

Michelangelo ( 1475 – 1564) : 

DEN STØRSTE FAREN FOR DE FLESTE AV OSS,

ER IKKE AT MÅLET ER FOR HØYT OG AT VI IKKE NÅR DET –

FAREN ER AT MÅLET  ER FOR LAVT, SLIK AT VI NÅR DET

Sett deg høye mål.   Se på hva de beste gjør.  Tør å tenke stort.  Gjør det lille ekstra.  Trim.  Spis sunt.  Spis JP+.  Les bøker.  Les artikler. Gå på seminarer. Tillat deg å drømme.  Visualiser hvordan du ønsker at din fremtid skal være. Si til dine nærmeste: “JEG VIL TA VARE PÅ MEG SELV FOR DEG, HVIS DU VIL TA VARE PÅ DEG FOR MEG”

Nyt dagen…    Egil.

 

 


Tags


You may also like

Du kan ikke leve på dine laurbær!

Du kan ikke leve på dine laurbær!

Kip Keino. Om å ta ansvar og ville nok.

Kip Keino. Om å ta ansvar og ville nok.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Er det viktig for deg å ha et sterkt immunforsvar?

Et sterkt immunforsvar er avhengig av en bred variasjon av frukt, grønnsaker og bær hver dag. Det danner grunnlaget for god god helse og energi og overskudd i hverdagen. Lær mer om en smart løsning som jeg og min familie har tatt i 21 år.