Du er verdifull!

2  comments

En facebook venn av meg, Hilde Pilde, skriver hver uke “Hurra det er mandag”. For noen uker hadde hun et innlegg om: “Du er verdifull”. Den var så bra at jeg “stjeler” den, slik at også du får lese den.

(Sitat): For noen år tilbake var jeg på basar nede på ungdoms- og alderssenteret i Kopervik. Der ble det fortalt en historie: ” Vedkommende som fortalte, startet med å holde opp en 200,- kr seddel. Salen var fullsatt, og han spurte: “Hvem vil ha denne seddelen?” Flere rakk opp hånden. Han fortsatte: ” jeg vil gi denne seddelen til noen, men først vil jeg gjøre noe med den.” Han krøllet seddelen sammen til en kule, og spurte igjen: “Er det fremdeles noen som vil ha den?” Og flere rakk opp hånden pånytt. Så tok han seddelen, la den på gulvet og tråkket den ned i gulvet. Seddelen var nå både skrukkete og skitten.”Er det fremdeles noen som vil ha den?” spurte han. Fremdeles rakk flere opp hendene.

“I dag har dere lært en verdifull lekse”. sa taleren. “Uansett hva jeg gjør med denne seddelen, er det noen som vil ha den. Det er fordi dere vet at verdien av den er uforandret selv om den er både skitten og skrukkete.

Mange ganger i våre liv blir vi “krøllet sammen”, eller tråkket ned i skitten på grunn av avgjørelser som blir tatt og omstendigheter som dukker opp. Vi føler oss kanskje verdiløse. Men uansett hva som hender, vil du aldri miste din verdi! Du er spesiell, glem aldri det ! Og la aldri gårsdagens skuffelser overskygge morgendagens drømmer”

Jeg tror de fleste av oss kjenner oss igjen i dette.Vi føler oss ikke alltid på topp, og kanskje vi stiller spørsmål om vår verdi og vår betydning for andre. Da skal du huske på at du kun er deg, og at ingen andre kan fylle akkurat din plass.

For noen er du verdens beste datter, sønn, mamma, pappa, tante, onkel, bestefar, bestemor, bror, søster, svigermor, svigerfar, svigerdatter, svigersønn, venn og kollega. DU ER UERSTATTELIG“. (sitat slutt)

Hilde Pilde avsluttet med noen ord av Erling Førland, og anbefalte oss å ha ordene på en lapp i lommeboka eller et annet lett tilgjengelig sted. (Les lappen ofte):

Du er enestående Du er mer verdt enn noen kan måle Du kan noe som er spesiellt for deg Du har noe å gi andre Du har gjort noe du kan være stolt av Du har store ubrukte ressurser Du duger til noe Du kan godta andre Du har evne til å forstå og lære av andre Det er noen som er glad i deg….

Nyt dagene, og la oss håpe på mange gode prestasjoner i neste ukes Olympiske leker.

Egil.

Ukens Ordtak: Menneskets storhet ligger i det å kunne reise seg igjen.


Tags


You may also like

Du kan ikke leve på dine laurbær!

Du kan ikke leve på dine laurbær!

Kip Keino. Om å ta ansvar og ville nok.

Kip Keino. Om å ta ansvar og ville nok.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

  1. …nydelig..og så er det så mange muligheter til å heie på hverandre..takk for at du heier på meg..jeg heier på deg..og alle som har satset og satt seg mål de skal nå..enten her hjemme i hverdagen eller under OL….lev vel og vakkert…marit

  2. Hei Egil! Jeg “snublet” over siden din:) For en magisk side!! Tusen takk for at andre kan få ta del i de hærlie ordene dine. Nå vet jeg hvor jeg skal gå når jeg blir deppa;) hehe.. Dette var rett og slett perfekt for meg. Skal begi meg ut i ny jobb som daglig leder, og dette var et flott sted for å hente inspirasjon. Så, tusen takk for kjempebra side! Hilsen Line

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Er det viktig for deg å ha et sterkt immunforsvar?

Et sterkt immunforsvar er avhengig av en bred variasjon av frukt, grønnsaker og bær hver dag. Det danner grunnlaget for god god helse og energi og overskudd i hverdagen. Lær mer om en smart løsning som jeg og min familie har tatt i 21 år.