Gi aldri opp.

7  comments

For å illustrere effekten av riktig tenkning på våre evner la oss tenke oss at du har et eller annet talent, (løp, sykling,roing, fotball, ski, musikk, tegning.) og at du prøver å perfeksjonere dette talent. La oss si at du til stadighet uttrykker misnøye med din utvikling.

Hva vil resultatet bli ?

Din mentale aktivitet i forbindelse med dette talent vil ha en tendens til å svekke talentet fordi du hemmer dets virksomhet i stedet for å inspirere til økt aktivitet.

På den annen side, hvis du oppmuntrer ditt talent, vil du hjelpe til med med å øke det og derved øke mulighetene for å oppnå resultater.

Når vi ikke umiddelbart oppnår de ønskede resultater, kan vi bli motløse og tro at det ikke har noen hensikt å prøve. Da vil våre venner vanligvis fortelle oss at vi bare drømmer, og råde oss til å begynne med noe annet, å arbeide med noe praktisk, noe realistisk, noe som vi virkelig kan klare.

Men hvis vi ignorerer våre venners råd, og fortsetter å være trofast mot det “store” som vi har bestemt oss for å realisere, vil vi til slutt nå vårt mål. Og når vi har nådd vårt mål, vil de samme venner kunne fortelle oss at vi valgte den rette vei.

Hvis en mann med ambisjoner mislykkes, vil verden fortelle ham at han burde gi opp sitt mål. Men når han realiserer sine ambisjoner, vil verden rose ham for den utholdenhet og målrettethet som han har utvist da det så som mørkest ut, og mange vil henvise til hans liv som et eksempel for kommende generasjoner.

Dette er uten unntak regelen. Legg derfor liten vekt på hva verden sier til deg når du er nede og det ikke helt går som du hadde planlagt. Aksepter at alt ikke til enhver tid går din vei. Vær fast bestemt på og komme deg oppover mot det høyeste mål du har, gi aldri opp, fortsett, prøv igjen, og du vil nå det.

Ingen stopper den som vil nok, omgås de rette, jobber hardt og tenker riktig.

Egil

Dagens ord: “Hvis du vil at drømmen din skal bli virkelighet, våkn opp og gjør noe med det”.


Tags


You may also like

Du kan ikke leve på dine laurbær!

Du kan ikke leve på dine laurbær!

Kip Keino. Om å ta ansvar og ville nok.

Kip Keino. Om å ta ansvar og ville nok.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

 1. Heisann! Dahlske vgs i Grimstad skal holde motivasjonsseminar for elevrådet. Hørte at du holdt et foredrag i Grimstad nå nylig for MMG (TMhuset) der jeg jobber. Lurte på om du hadde anledning til å komme innom og holde 1t med foredrag om motivasjon. Du kan kontakte meg på mailen min.

  mvh Lena

 2. Det er mye bra info på denne siden, og jeg har stadig vært innom. Det er alltid viktig å sette seg klare mål,være modig og tre ut av “comfort sonen”. Det er mye som kan løses med å aldri gi opp, tørre å satse på din drøm,ha ståpå vilje og forandre din måte å tenke på. Mye av det du forteller på denne siden, er hva jeg har brukt for å bygge opp mitt firma. Takk for mye bra lesning:)

 3. Hei Egil.

  Først vil jeg bare takke for den ekstra motivasjonen du har gitt meg i min hverdag. Navne ditt dukker stadig opp i hode mitt og det med en stor pluss forann.
  Jeg lurer på om du i framtiden har planer om å holde et foredrag i Bergen by? Det er så mange medmennesker jeg vil at skal høre dine kloke ord, slik at de kan få et annet syn på motivasjon i hverdagen.

  Mvh, Preben.

 4. Hei, jeg vil gjerne dele med deg/dere en fantastisk teknikk som spiller sammen med det du skriver. Den heter EFT og bruker stimulering av akupressurpunkter i samsvar med at man verbaliserer det man tenker og føler. Det negative vil ryddes opp i og det positive vil forsterkes. Slik kan man jobbe med ting som ligger i det ubevisste og påvirker oss.
  Takk for fin blogg og flott arbeide…!

  Bodil Eide,
  Lisboa

 5. Fikk linken av en venninde og ja: Våkn opp og gjør noe med det 😉 Jeg har blitt ikkerøyker og nyter det men samtidig sliter jeg!! Men gjør noe med det!! Røyker ikke 😉
  Ha en super dag !!

 6. Hei Egil!

  Savner ny og herlig inspirasjon på bloggen din!
  Venter spent på neste innlegg – håper det ikke er så lenge til :o)

  Hilsen en som “aldri gir opp”!!

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Er det viktig for deg å ha et sterkt immunforsvar?

Et sterkt immunforsvar er avhengig av en bred variasjon av frukt, grønnsaker og bær hver dag. Det danner grunnlaget for god god helse og energi og overskudd i hverdagen. Lær mer om en smart løsning som jeg og min familie har tatt i 21 år.