GRATULERER Danmark med EM – gull.

0  comments

Den danske trener Ulrik Wilbek sa hele tiden at målet var å  vinne gull  – og Danmark VANT GULL.

Gunnar Pettersen sa hele tiden at målet var å bli bedre enn tidligere, som var 7. plass.  Han snakket aldri om medalje.  – Norge fikk 6. plass.

Foran en viktig kamp  sa han at hvis Norge  kunne tape en kamp i EM, så var det denne -Ordet “tape” var sagt –  Norge tapte den kampen. 

Alt dette er “SYMBOL – RESULTAT” –  ” The law of attraction.”  -“Man får, som man tenker/sier”

Dyktige ledere/trenere  aksepterer nederlag og dårlige resultater, men de planlegger eller nevner det aldri på forhånd.

Landslaget til Norge består av akkurat like mange dyktige, internasjonale, gode håndballspillere, med individuelle ferdigheter som det danskene har.  Det er kun en forskjell, og det er “det å tørre” å ha en høy målsetting. 

Som jeg skrev i min blogg før EM, skapte ikke Pettersen TRO-KULTUR når han truet med ” å slutte som landslagstrener hvis ikke gutta spilte bedre enn i tidlgere EM-VM.” (se min blogg om “tro på  deg selv betingelsesløst” og den om “Solveig Rogstad” )  Nå klarte guttene det såvidt, de klarte en plass bedre,  6. plass.  Pettersen var fornøyd og stolt, og nå vil han fortsette som trener !!!!

Derfor var det trist å lese i Aftenposten, igår lørdag, før tapet mot Sverige, at han kom med en ny trusel: “Pettersen hopper av i juni hvis OL-toget går uten Norge”     Her menes “hvis Norge ikke kvalifiserer seg- så slutter jeg”  (Med andre ord – jeg har ikke helt troen på dem )

  Så mye hyggeligere og mer motiverende det hadde vært for håndballgutta  å lese: ” Jeg gleder meg til å kvalifisere dette laget til OL i Beijing, reise til dit i august, og  å vinne gull.  Kunne Danmark vinne EM idag, så kan vi vinne OL om et halvt år”

Det ville  igangsatt energier og prossesser.  Gutta ville fått bekreftelse på sin dyktighet, og ved  “å tro” , så vil guttene  få marginene (flaksen) på  sin side neste gang.  De som tror får mer flaks enn dem som ikke tror.  Det handler om å tørre og være det i hjernen idag, det du ønsker å være i fremtiden.

Til deg som leser dette.  Ikke vær redd for å sette deg bevisste, konkrete, tidsbestemte og høye mål som du gjentar for hjernen din hver dag, gjerne flere ganger daglig. 

Egil…


Tags


You may also like

Du kan ikke leve på dine laurbær!

Du kan ikke leve på dine laurbær!

Kip Keino. Om å ta ansvar og ville nok.

Kip Keino. Om å ta ansvar og ville nok.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Er det viktig for deg å ha et sterkt immunforsvar?

Et sterkt immunforsvar er avhengig av en bred variasjon av frukt, grønnsaker og bær hver dag. Det danner grunnlaget for god god helse og energi og overskudd i hverdagen. Lær mer om en smart løsning som jeg og min familie har tatt i 21 år.