Krig er morro!

2  comments

Etter en lang sommerferie, med mange flotte opplevelser, har høsten kommet.

Jeg ble så fasinert av denne artikkelen som jeg fant i avisen VARDEN 29. september, at den vil jeg gjerne dele med deg. Jeg er motstander av krig, men hadde allikevel et blogginnlegg (se 15. des. 2009) hvor jeg “forsvarte” krig.

I denne sammenhengen synes jeg adjunkt/musiker/standup komiker Vidar Lethos satiriske artikkel bør leses.  Sitat:

“KRIG ER MORO! Hva i granskauen? tenker du vel når du leser overskriften. Men norske soldater i i Afganistan synes det å krige er bedre enn sex. I alle fall ifølge VG. Likevel er det viktig å huske på at norske soldater ikke er i Afganistan for å krige, for det har regjeringen sagt. Og når regjeringen sier noe, så er det sånn.

Jeg tror grunnen er at regjeringen ikke vet hva krig er. Ofte sitter jeg og lurer på hvem som egentlig er smartest av barn og voksne. Nå sitter det atter en gang amerikanske politikere nede i midtøsten og prøver å få fred mellom Israel og Palestina. Slik har de prøvd å diskutere i mange år, så det å være fredsmegler mellom voksne er visst en veldig vanskelig oppgave.

Jeg har vært fredsmegler mange ganger, og stort sett lykkes med det. Men det har vært mellom barn. Jeg tror barn er mer intelligente enn voksne. For hvis jeg megler mellom to barn som har slåss ute i skolegården, kan jeg si noe sånt som: “Er det ikke mye bedre å være venner?” Da tenker de at dette var jo en kjempeide. Hvis de i tillegg finner ut at begge holder med Liverpool, blir de bestevenner med en gang.

Tenk om man kunne stoppet krigene i Afganistan, Midtøsten og alle andre steder med det uhyre enkle spørsmålet: “Er det ikke mye bedre å være venner?”  Grunnen til at det ikke går, er nok at det er vanskelig for en voksen å forstå hva man mener med spørsmålet. Derfor hadde det nok vært lettere om både Israels president Shimon Peres og Palestinas Mahmoud Abbas hadde vært barn.

VG vet godt hvilke overskrifter som selger best. Det er derfor de koser seg når de får møte norsk ungdom som har det samme forhold til krig som til Playstation. Krig og sex selger, og i hvert fall hvis det havner i samme setning. Skriver VG:”Mann hadde sex på åpen gate” vil noen alltid kjøpe avisen. Skriver de:”KrF-politiker hadde sex på åpen gate” selger de mye mer. Men står det:”KrF-politiker hadde sex på åpen gate mens åtte kameler danset tango ved siden av,” har journalisten misforstått totalt.

Hvis du hadde spurt meg om jeg har skrevet denne spalta for at den skal være morsom, ville jeg svart at jeg synes spalta er like morsom som krig. Men jeg har den ultimate fredsløsningen:”PLASSER ALLE SOM HAR LYST TIL KRIGE PÅ EN ØDE ØY, OG SÅ KAN ALLE ANDRE FÅ VÆRE I FRED.” Til slutt vil jeg si:”Hvis man synes det å krige er bedre enn sex, da er du j***** dårlig i senga. Snåkkæs!” (sitat slutt)

Egil Søby

Dagens ord: “Hvis alle ville feie for sin egen dør, ville hele verden være skinnende ren.


Tags


You may also like

Du kan ikke leve på dine laurbær!

Du kan ikke leve på dine laurbær!

Kip Keino. Om å ta ansvar og ville nok.

Kip Keino. Om å ta ansvar og ville nok.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

  1. Hehe, fantastisk bra avslutning på artikkelen, Egil 🙂 Morsomt! Og du har et bra poeng når du snakkker om fredsmegling mellom barn kontra fredsmegling mellom voksne. Voksne har nok en del å lære av barn ja her ja…

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Er det viktig for deg å ha et sterkt immunforsvar?

Et sterkt immunforsvar er avhengig av en bred variasjon av frukt, grønnsaker og bær hver dag. Det danner grunnlaget for god god helse og energi og overskudd i hverdagen. Lær mer om en smart løsning som jeg og min familie har tatt i 21 år.