Oppdagelsesreiser!

2  comments

Sol sommer og ferie…. Er du flink til å leve?  Er du flink til å bygge opp energi? Er du flink til oppdage verden rundt deg? Ser du at du er priviligert?

En av mine Facebook-venner, Margrete Tennfjord, har skrevet en rekke små søte artikler og mye og mangt i vår hverdag. Blant annet en om Oppdagelsesreiser.(Sitat)

Noen reiser langt avgårde, oppdager nytt land eller klatrer på høye fjell. Andre velger en vei gjennom bøkenes verden. Noen skaper musikk eller maler sine reiser. Alle er vi på reise gjennom denne verden, med hver våre muligheter til å gå opp egne spor.

Men mange velger å følge andres spor, forventningenes vei, tradisjonens gater eller mengdens malstrøm. Det er lettest å følge med strømmen, men da oppdager du ikke “ditt eget” livs veier. “Ditt liv” har ingen levd før, “dine” oppdagelser har ingen gjort tidligere. “Dine” poler er kanskje ennå uoppdaget?

Det er spennende å oppdage sitt eget liv. Hver dag er det noe nytt å lære.

Det handler ikke om å komme først til mål i livet, tjene mest penger eller bli sett av flest mulig mennesker. Livet er en oppdagelsesreise hvor reisen er det viktigste.

Det gjelder å lukte på blomstene, klatre i trærne, smake på honningen, krysse elvene og nyte både solen og vinden. Det gjør ingenting om du blir litt våt eller skitten.
Livet setter sine spor uansett.

Vær nysgjerrig. Hva ser du langs veien? Hvem er menneskene rundt deg?

Hvorfor synger fuglene? Hvor kan du gå tur der du ikke har gått før? Hvordan smaker papaya? Kanskje du overasker deg selv.

Bruk et papir eller en liten bok til å tegne eller skrive inn nye opplevelser og oppdagelser du gjør. Eller noter ideer du har fått…….(sitat slutt)

Ja, gjør som Margrete sier, “øv deg i å sette pris på de fantastiske sanser du har”

Ha en god sommer-nyt livet- livet er herlig.

Egil..

Dagens ordspråk: “Den som ønsker å leve livet om igjen, har overhodet ikke levd.


Tags


You may also like

Du kan ikke leve på dine laurbær!

Du kan ikke leve på dine laurbær!

Kip Keino. Om å ta ansvar og ville nok.

Kip Keino. Om å ta ansvar og ville nok.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

  1. Tusen takk for oppbyggende tanker. Gode å ta med seg i dagen idag (også)!!
    Dette er helt etter min smak, og ingenting er vel bedre, ingenting gjør vel bedre, enn å elske livet å SE det vakre rundt oss til enhver tid.
    For meg er det ofte storheten i de små detaljer som får meg til å stoppe opp. Jeg anbefaler derfor alle å se seg rundt og se etter det vakre i det små.
    Ønsker alle en riktig god dag!
    Ingveig

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Er det viktig for deg å ha et sterkt immunforsvar?

Et sterkt immunforsvar er avhengig av en bred variasjon av frukt, grønnsaker og bær hver dag. Det danner grunnlaget for god god helse og energi og overskudd i hverdagen. Lær mer om en smart løsning som jeg og min familie har tatt i 21 år.