Se Meg!

2  comments

I forrige blogginnlegg skrev jeg litt om psykologisk rollelokk. Ikke lenge etter innlegget skjedde følgende. Fotballaget Viking hadde hatt en ekstrem dårlig vårsesong, og trener Hareide var fortvilet. Pressen begynte å snakke om nedrykk, og om Hareides avgang som trener. Enda verre ble det da de beste spillerne i Viking ble skadet, og Hareide måtte sette innpå flere ungutter uten rutine. Hva skjedde? Viking vant flere kamper og de unge slo ut i full blomst. De ble endelig sett, fikk ansvar og de fikk muligheten.

Fotballaget Stabæk var i en fortvilet situasjon både sportslig og økonomisk. Flere av de beste spillerne ble borte før sesongstart, en suksesstrener forsvant til Rosenborg, og laget spilte dårlig fotball. Midt oppe i det hele valgte de to gjenværende beste (landslagspillere) å skifte klubb midt i sesongen. Frykten blant ledelsen og fansen var stor. De nye treneren måtte sette innpå en rekke urutinerte unggutter og hva skjedde. Stabæk spilte glimrende fotball og vant flere kamper på rad.

I dag ligger ungguttene fra Stabæk på 4 plass på tabellen og kan meget godt klare medalje. Viking ligger bra til, midt på tabellen, langt unna nedrykksplass.

Poenget er: det kryr av talenter, muligheter der ute i vår verden hvis man bare gidder å se etter dem, og å utnytte dem, og å la mennesker slippe til. Som jeg sa i forrige innlegg.”Ingen blir gode på benken”.  Dersom trenere, ledere, ektefeller og foreldre følger det afrikanske ZULU-folkets enkle høflige hilsning til hverandre når de møtes, ”SA BU VONA” som ganske enkelt betyr:  ”SE MEG”, vil vi få en helt annen verden.

Egil


Tags


You may also like

Du kan ikke leve på dine laurbær!

Du kan ikke leve på dine laurbær!

Kip Keino. Om å ta ansvar og ville nok.

Kip Keino. Om å ta ansvar og ville nok.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

 1. Hei!
  Har akkurat kommen heim etter å ha vore på inspirasjonskveld med deg i Øygarden kommune! Ville berre takke deg for at du den inspirasjonen du gav meg 🙂 Akkurat det du nevnte om ungar som rotar heime traff hjå meg… eg kom heim og visste at badet til dotter mi såg ut som ei slagmark (det såg eg i dagtidleg då eg var oppe og vekte henne… og ja ho HAR fått vite at ho er ein ROTEKOPP… kvar dag har ho fått vite det) I kveld prøvde eg noko nytt… Eg fekk henne til å gå inn på badet og skrive på ei liste det ho syntes ikkje høyrde heime der oppe… ho kom ned att med ei liste på fem punkt. Så gjekk ho opp att og rydda (eg veit ikkje om ho berre tok dei fem punkta ho hadde på lista si…) men det VAR ryddig der oppe iallefall… så noko må eg ha gjort som fekk henne til å ynskje å ta det… det var gjort på fem minutt faktisk… snodige greier 😉
  Tja ikkje skulle eg sende deg eit blogginnlegg om dotter mi si rydding, men det var litt artig. Skulle gjerne ha snakka med deg, for er det noko eg treng å bli MYKJE betre på så er det positiv tenkning, treng det KVAR dag, både i jobben og heimen. Håpar veldig eg greier å halde på den inspirasjonen eg fekk i kveld, for eg har SÅ UENDELEG MANGE DRAUMAR!
  Takk endå ein gong!
  Med venleg helsing Vibekke Ullaug!

 2. Hei
  Jeg har vært to ganger på inspirasjonskvelder med deg, er til om med invitert i 100år`s dagen din – kjempebra.
  Mye å lære, tenke på og videreføre i jobb og “i heimen”
  Fikk også endelig tak i boka di i går kveld som jeg har lett lenge etter.
  Den skal jeg kose med i helgen 🙂

  Zulu hilsen
  “SA WU BONA”
  Åse-May Svendsen

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Er det viktig for deg å ha et sterkt immunforsvar?

Et sterkt immunforsvar er avhengig av en bred variasjon av frukt, grønnsaker og bær hver dag. Det danner grunnlaget for god god helse og energi og overskudd i hverdagen. Lær mer om en smart løsning som jeg og min familie har tatt i 21 år.