SELVOPPFYLLENDE PROFETIER

0  comments

I min bok “DET SITTER MELLOM ØRENE” (2002) (Utsolgt) skriver jeg et kapittel om selvoppfyllende profetier.  Selvoppfyllende profetier er det samme som den universielle lov om TILTREKKING.  Kraften er enorm og man klare det utroligste. 

“Fordi vi forventet at noe skulle skje, så handlet vi ubevisst  på en måte som sannsynliggjorde at dette ville skje – og det skjedde.”.  Den voldsomme kraften  virker, både positivt og negativt. 

 Loven om tiltrekking bryr seg ikke om du tenker positivt eller negativt.  Den bryr seg kun om hvordan du tenker.  Hvis du fokuserer på vond rygg, sår hals eller på pusteproblemer, på dårlig økonomi eller på dårlig forhold i kjærlighet, så får du som du tenker.  Det blir en mental flukt, og når du taper, eller mislykkes økonomisk eller i kjærlighet, kan du si “Det gikk som jeg sa eller tenkte”  Selv tapte jeg 2 Kongepokaler i min tid p g a innbilt sykdom.  Så ble jeg lært og tenke offensivt og riktig, deretter vant jeg 8 Kongepokaler på rad.  Uansett hvordan jeg hadde det, fortalte jeg alltid hjernen min at jeg var sunn, frisk, sterk, og kom til å vinne.  Jeg fokuserte aldri mer på noen sykdom eller innvendig dårlig følelse.  Resultat:  Jeg vant mer enn jeg tapte.

Dennis Waitley beskriver følgende tragiske sanne historie:

“Nick, en sterk, frisk og sunn jernbanearbeider, kom godt ut av det med sine arbeidskamerater og var alltid pålitelig i jobben.  Men han var en uforbederlig pessimist som alltid fryktet det verste.  En sommerdag fikk jernbanearbeiderne beskjed om at de kunne slutte en time tidligere til ære for formannens bursdag  Da de andre arbeiderne dro hjem, ble Nick ved et uhell låst inne i en kjølevogn som sto frakoblet på et sidespor på skiftetomten.  Han fikk panikk.

Han ropte og banket i veggende til stemmen ble hes og hendene blodige.  Men ropene og bankingene hans ble antatt å komme fra en lekeplass i nærheten eller fra andre tog som ble rygget inn på skiftetomten.

 Nick gikk ut fra at temperaturen i vognen var rundt 15 kuldegrader.  “Hvis jeg ikke kommer meg ut, kommer jeg til å fryse i hjel” tenkte han.  Med skjelvende hender klorte han ned en beskjed til sin kone og familie på en pappeske.  “Så kaldt, kroppen begynner å bli stiv.  Om jeg bare kunne sove.  Dette kan være mine siste ord.”

 Da døren til godsvognen ble åpnet neste morgen, ble Nick funnet død.  Obduksjonen viste at han hadde frosset i hjel.  Men kjøleanlegget i vognen var avslått.  Temperaturen i vognen var rundt 15 varmegrader og det nok av frisk luft.  Nicks frykt var blitt en selvoppfyllende profeti.


Tags


You may also like

Du kan ikke leve på dine laurbær!

Du kan ikke leve på dine laurbær!

Kip Keino. Om å ta ansvar og ville nok.

Kip Keino. Om å ta ansvar og ville nok.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Er det viktig for deg å ha et sterkt immunforsvar?

Et sterkt immunforsvar er avhengig av en bred variasjon av frukt, grønnsaker og bær hver dag. Det danner grunnlaget for god god helse og energi og overskudd i hverdagen. Lær mer om en smart løsning som jeg og min familie har tatt i 21 år.