Tenk RIKTIG og bland deg med de RIKTIGE!

Rosenborg hadde en klar målsetting:”å vinne serien”, og vant  igjen.

Fotballklubben Brann i Bergen hadde uklar målsetting, spilte ujevnt, hadde uflaks, sparket treneren, og reservetreneren tok over laget med beskjed om å tenke som “ET BUNNLAG”.

Jeg tillot meg å skrive om dette i bloggen av 26. mai.(les) Hva skjedde? De havnet i bunnen av tabellen, såvidt over nedrykksplass. De fikk som de tenkte. Det heter selvoppfyllende profeti.

Slik  virker tanker på handling. Nå har reservetreneren fått tillit til å overta som hovedtrener, til tross for at de havnet 4. nederst på tabellen. Jeg håper inderlig at han før neste sesong tør å tenke Brann som et topplag. Det fortjener spillerne og ikke minst publikum.

Jeg blir igjen nødt til å minne om at tanken påvirker handling, akkurat som de menneskene du omgås påvirker din atferd og dine resultater.

Hvis du melder deg inn i 5.divisjon så trener man 1 til 2 ganger pr uke og da blir du 5.divisjonsspiller.

Hvis du kommer inn i Rosenborg, så trener man 2 ganger daglig med helt annen målsetting – da er sjansen for å bli elitespiller stor. Det er ingen garanti, men du blir i alle fall bedre enn 5. divisjonsspiller.

Det er også motsatt. Dersom du er elitespiller og melder deg ned i 5. divisjon – så blir du ganske snart på 5. divisjons-nivå. DU BLIR SOM DE DU BLANDER DEG MED OG SLIK DU TENKER. Brann har tenkt seg som et bunnlag – og havnet i bunnen. Desverre.

Kari Jaqueson har kritisert de tykke og feite for å være late (!). Hun mener de spiser for mye i forhold energiforbruk. Hun har vel mye rett i det, selv om det sikkert finnes noen som er tykke p g a sykdom.

I endel TV-debatter i det siste har hun stilt opp med en rekke andre eksperter, også en ung mann fra “de overvektiges forening”(!) Han var åpenbart overvektig – og hvem er det han blander seg med ? Jo en mengde andre overvektige. Der møtes de,”spiser”(?) og skylder på andre. At samfunnet ikke bygger flere sykkelstier eller ikke har vann i alle svømmebassenger slik at de kan få trent.

Det de burde gjort er selvfølgelig å meldt seg inn i “de slankes forening” “de sunnes forening” “sats” “idrettslagets trimlag” “elexia” o s v som vil gitt dem motivasjon til å gå ned i vekt. Med andre ord: “blandet seg med mennesker som er slik de egentlig ønsker å være”.

Men det er ikke bare overvektige som omgås hverandre. Det “beste” (verste) eksemplet jeg ser er de som er litt uheldige,og melder seg inn i “Foreningen for tapere.” Stakkars mennesker. Sjansen til å lykkes i fremtiden er minimal, når du bare omgåes andre tapere.

Sørg for at du er nøye med dine valg. Ønsker du å lykkes? Bland deg med de som har erfaring med det.

Egil Søby

Dagens ord er fra boken “BAK MÅL” av Arne Hole. Sitat fra Davy Watne:

“SPORTSKLUBBEN BRANN ER EN FLOKK TULLINGER. DET HAR VÆRT ET GALEHUS I ALLE ÅR. BRANN ER ET SPEILBILDE AV BERGEN. VI FÅR IKKE TIL NOEN TING, MEN VI ELSKER DERE LIKEVEL”

1 reply
  1. Marie Paulsen
    Marie Paulsen says:

    Hei Egil,

    Fin blogg du har her:-)

    Jeg lever stort sett etter de prinsippene du snakker om, og vet de funker:-) Legger inn link til bloggen din på fb’en min:-)

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published.