Tenk RIKTIG og bland deg med de RIKTIGE!

1  comments

Rosenborg hadde en klar målsetting:”å vinne serien”, og vant  igjen.

Fotballklubben Brann i Bergen hadde uklar målsetting, spilte ujevnt, hadde uflaks, sparket treneren, og reservetreneren tok over laget med beskjed om å tenke som “ET BUNNLAG”.

Jeg tillot meg å skrive om dette i bloggen av 26. mai.(les) Hva skjedde? De havnet i bunnen av tabellen, såvidt over nedrykksplass. De fikk som de tenkte. Det heter selvoppfyllende profeti.

Slik  virker tanker på handling. Nå har reservetreneren fått tillit til å overta som hovedtrener, til tross for at de havnet 4. nederst på tabellen. Jeg håper inderlig at han før neste sesong tør å tenke Brann som et topplag. Det fortjener spillerne og ikke minst publikum.

Jeg blir igjen nødt til å minne om at tanken påvirker handling, akkurat som de menneskene du omgås påvirker din atferd og dine resultater.

Hvis du melder deg inn i 5.divisjon så trener man 1 til 2 ganger pr uke og da blir du 5.divisjonsspiller.

Hvis du kommer inn i Rosenborg, så trener man 2 ganger daglig med helt annen målsetting – da er sjansen for å bli elitespiller stor. Det er ingen garanti, men du blir i alle fall bedre enn 5. divisjonsspiller.

Det er også motsatt. Dersom du er elitespiller og melder deg ned i 5. divisjon – så blir du ganske snart på 5. divisjons-nivå. DU BLIR SOM DE DU BLANDER DEG MED OG SLIK DU TENKER. Brann har tenkt seg som et bunnlag – og havnet i bunnen. Desverre.

Kari Jaqueson har kritisert de tykke og feite for å være late (!). Hun mener de spiser for mye i forhold energiforbruk. Hun har vel mye rett i det, selv om det sikkert finnes noen som er tykke p g a sykdom.

I endel TV-debatter i det siste har hun stilt opp med en rekke andre eksperter, også en ung mann fra “de overvektiges forening”(!) Han var åpenbart overvektig – og hvem er det han blander seg med ? Jo en mengde andre overvektige. Der møtes de,”spiser”(?) og skylder på andre. At samfunnet ikke bygger flere sykkelstier eller ikke har vann i alle svømmebassenger slik at de kan få trent.

Det de burde gjort er selvfølgelig å meldt seg inn i “de slankes forening” “de sunnes forening” “sats” “idrettslagets trimlag” “elexia” o s v som vil gitt dem motivasjon til å gå ned i vekt. Med andre ord: “blandet seg med mennesker som er slik de egentlig ønsker å være”.

Men det er ikke bare overvektige som omgås hverandre. Det “beste” (verste) eksemplet jeg ser er de som er litt uheldige,og melder seg inn i “Foreningen for tapere.” Stakkars mennesker. Sjansen til å lykkes i fremtiden er minimal, når du bare omgåes andre tapere.

Sørg for at du er nøye med dine valg. Ønsker du å lykkes? Bland deg med de som har erfaring med det.

Egil Søby

Dagens ord er fra boken “BAK MÅL” av Arne Hole. Sitat fra Davy Watne:

“SPORTSKLUBBEN BRANN ER EN FLOKK TULLINGER. DET HAR VÆRT ET GALEHUS I ALLE ÅR. BRANN ER ET SPEILBILDE AV BERGEN. VI FÅR IKKE TIL NOEN TING, MEN VI ELSKER DERE LIKEVEL”


Tags


You may also like

Du kan ikke leve på dine laurbær!

Du kan ikke leve på dine laurbær!

Kip Keino. Om å ta ansvar og ville nok.

Kip Keino. Om å ta ansvar og ville nok.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

  1. Hei Egil,

    Fin blogg du har her:-)

    Jeg lever stort sett etter de prinsippene du snakker om, og vet de funker:-) Legger inn link til bloggen din på fb’en min:-)

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Er det viktig for deg å ha et sterkt immunforsvar?

Et sterkt immunforsvar er avhengig av en bred variasjon av frukt, grønnsaker og bær hver dag. Det danner grunnlaget for god god helse og energi og overskudd i hverdagen. Lær mer om en smart løsning som jeg og min familie har tatt i 21 år.